ABD, müttefik ülke liderlerini dinlemeyecek!

ABD, müttefik ülke liderlerini dinlemeyecek!

Amerikan istihbaratının, Almanya Başbakanı Angela Merkel dahil 35 ülke liderini dinlediğinin ortaya çıkmasının ardından baskı altında olan ABD Başkanı Barack Obama, Milli Güvenlik Kurumu’nun (NSA) istihbarat toplama metotlarının gözden geçirilmesini istedi.

Bu konuda bir açıklama yapan Amerikan Senatosu İstihbarat Komitesi Başkanı Dianne Feinstein, müttefik ülke liderlerinin dinlenmesine son verileceğini söyledi. ABD, dost ülkelerde terör tehditleri ve konvansiyonel olmayan silahlar gibi konularda istihbarat toplama hakkını ise saklı tutacak.

Dinleme skandalları sebebiyle eleştirilerin odağındaki NSA Başkanı General Keith Alexander ve ABD Ulusal İstihbarat Kurumu Direktörü James Clapper da casusluk iddialarıyla ilgili Temsilciler Meclisi’ne dün ifade verdi. Alexander, dinleme faaliyetlerini savunarak NSA’nın yasal sınırlar içinde hareket ettiğini öne sürdü. Kurumun bu faaliyetlerle Amerika ve müttefiklerine yönelik muhtemel saldırıları önlediğini söyledi.

Clapper da istihbarat servislerinin en temel görevlerinden birinin yabancı liderlerin niyetlerinin anlaşılması olduğunu ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.