ABD medyası Koza-İpek Holding’e yapılan polis baskınına geniş yer verdi

ABD medyası Koza-İpek Holding’e yapılan polis baskınına geniş yer verdi

Koza-İpek Holding kuruluşuna yapılan hukuksuz yapılan polis baskını ABD medyasında geniş yer aldı. ABD medyası, polisin baskın sırasında uyguladığı şiddeti gösteren fotoğraf ve görüntülere de geniş bir şekilde yer vermesi dikkat çekti.

Dünyanın önde gelen gazetelerinden New York Times, haberini “Türk polisi Gülen ile bağlantılı medya kuruluşuna baskın düzenledi” başlığıyla duyurdu. NYT haberinde, “Polis çarşamba günü çok erken saatlerde, Gülen Cemaati ile ilişkili olan Koza İpek Holding’e baskın düzenledi. Hükümetin bu eylemi, 2013 yılının aralık ayında hükümet bakanları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın kişilere yönelik düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına karşı yapılan kısıtlamanın bir parçası olarak görülüyor” ifadelerine yer verdi.

Bir başka önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ) haberi “Türkiye polisi hükümeti eleştiren televizyon kanallarına baskın yaptı” başlığıyla duyurdu.

Haberde polisin medya şirketine girdiği sırada “sinirli protestocularla” karşılaştığı ifade edildi. WSJ, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş’ın “Buna polis devleti denir. Polisin junta dönemindeki gibi medya şirketine girerek gazetecilere rağmen deklarasyon duyurmasına şahit olduk” ifadelerine yer verdi.

Baskın yapılan Kanal Türk ile Bugün Tv’nin pazar günü yapılacak seçimlerde hükümeti eleştirdiğine dikkat çekti. Haberde uluslararası toplumun Türkiye’de adil ve özgür seçim yapılması konusundaki endişeleri dile getirdiğine vurgu yapıldı.

Bloomberg ise yaptığı haberinde Türk polisinin “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hasımı ile bağlantılı olduğu belirtilen medyanın genel merkezine baskın düzenledi” şeklinde duyurdu. Türkiye’de son yaşanan olaylara geniş bir şekilde yer veren Bloomberg, polisin canlı yayını keserek, kumanda odasını kontrol ettiğini yazdı. Haberde polisin, canlı yayın yapan kameraların kablolarını çıkarttığı ifade edildi.

Washington Post (WP) gazetesi, İstanbul polisinin, seçimlere birkaç gün kala, hükümeti eleştiren büyük medya şirketini biber gazı kullanarak baskın yaparak şafak baskını düzenlediğini yazdı. WP, polis ile Koza-İpek Holding çalışanları arasında ‘itiş kakış’ yaşandığını belirtti.

Dünyanın yakından takip ettiği Mashable internet haber sitesi de Türkiye’de yaşanan gelişmelere çok geniş yer verdi. İnternet sitesi haberi okuyucularına ‘Türk gazeteciler, kaotik medya darbesinde tutuklandı’ başlığıyla duyurdu. Haberde Türk polisi, medya şirketinin İstanbul’daki merkez binasına biber gazı,cop ve tazyikli su kullanarak baskın yaptığını ifade etti. Operasyon düzenlenen medya şirketinin iktidara muhalifliği ile tanındığı belirtildi.

Site, polislerin gazetecileri tartaklaması ve binaya giriş görüntülerine geniş bir şekilde yer verdi.

NBC News, haberinde, polisin muhalif iki televizyon kanalına seçim öncesi hucum ettiğini belirtti. Haberde polisin, medya grubun İstanbul’daki binasının önünde bulunan kalabalığa tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştığı belirtildi. NBC internet sitesinde, polis baskınının sosyal medyaya yansıyan görüntü ve fotoğrafların birçoğuna yer verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.