ABD Kongresi’nden Türk öğrenciye ‘Gençlik Ödülü’

ABD Kongresi’nden Türk öğrenciye ‘Gençlik Ödülü’

ABD Kongresi tarafından gençlere verilen en prestijli ödülün bu yılki sahibi Türk öğrenci Ahmet Selimoğlu oldu.

Texas’ın Dallas şehrinde yaşayan Selimoğlu, gönüllü kamu hizmeti, bilimsel proje çalışmaları, sportif başarıları ve yardım faaliyetlerindeki katkılarıyla altın madalyaya hak kazandı. Selimoğlu, Kongre Gençlik Ödülü’nü alan ikinci Türk öğrenci oldu.

Ahmet Selimoğlu’nun başarısı, Kongre’deki Texas milletvekilleri tarafından da takdirle karşılandı. Selimoğlu ve öğretmenlerini tören sonrası odasında ağırlayan milletvekili Pete Sessions, “Başarılarınızı yakından takip ediyoruz. Yurt içi ve yurt dışında hakkınızdaki olumsuz propagandalar ne olursa olsun yaptığınız işleri takdirle izliyoruz.” dedi.

Yarışma sonrası Zaman Amerika’ya konuşan Ahmet Selimoğlu, ödülün uzun bir çalışmanın sonunda geldiğini söyledi.

IMG_7257600 SAAT GÖNÜLLÜ KAMU HİZMETİ

“Türk-Amerikan toplumunun genç bir üyesi olarak Kongre’den altın madalyayı aldığım için çok mutluyum.” diyen Selimoğlu, dört yıllık çalışmasının karşılığını aldığını söyledi. Muhteşem bir gün yaşadığını ifade eden genç öğrenci, yarışma için 600 saat gönüllü kamu hizmeti yaptığını anlattı.

Okulunu birincilikle tamamlayan Selimoğlu’nun bilim projeleri, robot yarışmaları ve futbol alanında başarıları bulunuyor.

Sekizinci sınıfta öğretmenlerinin teşvikiyle programa katıldığını belirten başarılı öğrenci, “Yarışma kitapçığını ilk incelediğimde altın madalyaya ulaşabileceğimi hiç düşünmedim. ‘Belki gümüş ya da bronz madalya kazanabilirim’ diye hayal etmiştim” diye konuştu.

BİLİMSEL PROJELER, ROBOT YARIŞMALARI, SPORTİF BAŞARILAR

Kongre Gençlik Ödülü için sosyal yardım projelerinin büyük önem taşıdığına değinen Selimoğlu, başarısında Raindrop Vakfı’nın önemli bir yeri olduğunu söyledi. Diyalog çalışmalarında, yemek programlarında ve liderlik programlarında gönüllü olarak çalıştığını kaydeden genç öğrenci, yaz aylarında Texas Üniversitesi’ndeki öğrencilere ücretsiz programcılık ve animasyon dersleri vermiş.

Yarışma için spor aktiviteleri, kişisel gelişim ve keşif faaliyetlerinde de bulunmak gerektiğini hatırlatan Selimoğlu, “4 yıl futbol oynadım, Türkçe kitaplarla kendimi geliştirdim ve keşif için Amerika’nın batı yakasını gezdim. Yaptığım bilim projesi 40 okul arasında birinci oldu. Robotik alanında da bölgede birincilik elde ettik. Yine Futbol Ligi’nde okul olarak birinci olduk. Ama benim asıl başarı olarak gördüğüm şey yardım severliğim, benden yardım isteyene elimden gelen desteği vermemdir” diye konuştu.

30 SAYFALIK DOSYAYLA BAŞVURDU

4 yılın sonunda bütün bu faaliyetleri 30 sayfalık bir dosya haline getiren Selimoğlu, dosyayı danışman öğretmenlere ve şahitlere imzalattıktan sonra başkent Washington’a göndermiş. Bir kaç aylık beklemenin ardından başarılı öğrencinin beklediği cevap gelmiş.

TÖRENE MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Ahmet Selimoğlu’nun altın madalyası ABD Kongresi Cannon Çalışma Binası’nda yapılan muhteşem törenle verildi. Birçok senator ve milletvekilinin katılımıyla gerçekleşen törende Selimoğlu’nun altın madalyasını Kongre Ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Paston K. Baker ve Texas bölge milletvekili Sheila Jackson Lee takdim etti. Selimoğlu’nun ‘sıradışı bir genç’ olduğunu belirten Lee, “Başarılarını takdirle izliyor, devamını bekliyoruz” dedi.

Kongre Gençlik Ödülü, ülke genelinde her bölgeden gençlere milletvekili ve senatörler tarafından belirlenen bir tarihte Kongre Binası’nda gerçekleştirilen görkemli bir törenle veriliyor. 37 yıldan bu yana verilen bu ödülü kazanabilmek için aday gençlerin sosyal yardımlaşma, kişisel gelişim, spor, tarih ve çevre konularında kendini ciddi şekilde geliştirmesi ve bu gelişimi danışman bir öğretmene onaylatarak iyi bir kompozisyonla ifade etmesi gerekiyor.

1979’DAN BU YANA VERİLİYOR

Gençleri topluma faydalı ve etkin bir hale getirmeyi hedefleyen program 1979’da başladı. Program, yeni neslin hem kendisini yetiştirmesi, hem de çevresindeki insanlara faydalı olmasını hedefliyor. Kuruluşundan bugüne bütün ABD başkanlarının desteklediği bu programa Başkan Barack Obama da desteğini devam ettiriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.