“ABD, kadın başkan adayı için hazır”

“ABD, kadın başkan adayı için hazır”

New Hampshire Valisi Maggie Hassan, Amerikan Türk Kültür Merkezi New Hampshire davetlisi olarak Türkiye’deydi. Zaman Gazetesi’ni ziyaret eden Hassan, bazı özel açıklamalarda bulundu.

Hassan’a göre ABD, 2016’daki seçimlerde kadın bir başkan aday için hazır. Kendisinin kadınlar tarafından yönetilen bir eyaletten geldiğini belirten vali, “Eyaletimizde bulunan 2 senatörümüz, 2 kongre üyemiz ve başyargıç kadın.” dedi. Ona göre ABD, kadınların siyaset ve iş hayatının içinde bulunmasını takdir ediyor. ABD’li vali, eski ABD Dışişleri Bakanı Demokrat Partili Hillary Clinton’ın ABD’de çok önemli şeyler yaptığı düşüncesinde. 2016’daki başkanlık seçimlerinde kimin aday olacağı konusunda önceden bir tahminde bulunmaktan kaçınan Hassan, “Ama Hillary Clinton konusunda büyük bir heyecan var. Clinton, bu konuda nitelikli bir aday olacaktır.” dedi. Türkiye’yi bulunduğu coğrafi konum itibarı ile ‘kavşak’ olarak nitelendiren Hassan, “Burada kültürel birlikteliğin ne kadar güçlü olduğunu görebiliyorsunuz. Amerikalıların bu tür şeyleri dünyanın diğer ülkelerinde de görmesi güzel.” diye konuştu.

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Amerika Türk Kültür Merkezi New Hampshire davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Maggie Hassan, Zaman Gazetesi’nin merkez binasında Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Turkish Review Genel Yayın Yönetmeni Kerim Balcı, Zaman Gazetesi yazarı Sevgi Akarçeşme, Milliyet Gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş ile bir araya geldi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.