ABD İstanbul Başkonsolosluğu vatandaşları uyardı

ABD İstanbul Başkonsolosluğu vatandaşları uyardı

İstanbul ABD Başkonsolosluğu, konsolosluk çevresinde gerçekleşebilecek eylemlere karşı vatandaşlarını uyardı.

Konsolosluk yaptığı yazılı açıklamada vatandaşlarına konsolosluk ve çevresinde olmaktan kaçının dedi.

Haberdar’ın haberine göre, eylemi gerçekleştirecek olan AKP’liler İstinye’deki ABD konsolosluk binası önünde Fethullah Gülen’in iadesini talep edecekti. Ancak eylem ertelendi.

Eylem ABD konsolosluğu önünde gerçekleşecekti. Saatler 15.00’e yaklaştığında hem basın mensupları hem de eylemciler yavaş yavaş İstinye’de yerlerini almaya başlamıştı. Konsolosluğa 200 metre kala polis yolu trafiğe kapattı. Demir bariyerlerle kapatılan yolun önünde polisler hazır bekledi.

Kendilerinden oldukça emin görünen polisler hiç beklemeden gazetecilerle konuşmayı hemen kendileri başlatıp, ‘Yol kapalı gidin buradan’ dedi. ‘Eylem vardı ne oldu?’ sorusu da kestirmeden ‘İptal oldu, bugün git yarın gelirsin’ cevabıyla karşılık buldu. Eylemin neden iptal olduğu sorulduğunda ise, ‘İzin almakla ilgili bir sıkıntı olmadığını darbe girişimini engellemek için hayatını kaybedenlerin cenazelerinden dolayı eylemin bir sonraki güne ertelendiğini’ duyuruyordu.

Eyleme katılımcı olarak gelen AKP’liler ise polisle kurduğu iletişimde daha başarılı bir sonuç elde etti. Eylemin bir sonraki güne ertelendiğini öğrenen eylemciler hiçbir gerginlik yaşanmadan olay yerinden ayrıldı.

Polisin aldığı yoğun güvenlik önlemi oldukça dikkat çekiciydi. Ancak yine de ABD konsolosluğu vatandaşlarını eylem saatlerinde konsoloslukta ya da yakınında olmaması konusunda uyardı. ABD’nin bu endişesi Türkiye’de karşılık bulamadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.