ABD, İran istihbaratının siber saldırılarını deşifre etti

ABD, İran istihbaratının siber saldırılarını deşifre etti

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, İranlı hackerların, 3 yıldır ABD-İsrail ilişkileri üzerinde çalışan Amerikalı subay, kongre üyeleri ve Dışişleri Bakanlığı çalışanlarını hedef aldığını iddia etti.

“NewsOnAir.org” adlı sahte bir güvenlik ve savunma sitesi kuran İranlı hackerlar, buraya yönelen personeli Facebook, Twitter, LinkedIn ve Youtube gibi sosyal medya platformları üzerinden sahte profillerle takip etti.

Sahte profil kullanan kimi İranlı ajanlar, savunma sanayii, gazetecilik gibi sektörlerde çalışıyor gibi gözükürken, bir kısmı da “NewsOnAir.org” un çalışanı gibi gözüktü.

Wall Street Journal’a konuşan Bush dönemi Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Dallas merkezli bilişim şirketi iSight Partners’ın Başkan Yardımcısı Tiffany Jones, İran’ın söz konusu istihbarat faaliyetinin son derece kompleks ve uzun soluklu bir çalışmanın sonucu olduğunu belirterek, “teknik yetersizliklerini, yaratıcılık ve devamlılıkla kapatıyorlar.” ifadesini kullandı.

İranlı ajanların hedef aldıkları 2 bin kişilik listede, 4 yıldızlı bir amiralin de olduğu iddia edildi.

Washington Post gazetesi de, İranlı bilgisayar korsanlarının Amerikan silah geliştirme sistemlerinde bilgi aradıklarını, ABD ordusu, ABD-İsrail ittifakı ve İran-ABD nükleer görüşmeleri ile ilgili gelişmeler hakkında nitelikli bilgi edinmeye çalıştığını iddia etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.