ABD Genelkurmay Başkanı; Snowden diğer ülkelerle olan ilişkilerimize zarar verdi

ABD Genelkurmay Başkanı; Snowden diğer ülkelerle olan ilişkilerimize zarar verdi

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Edward Snowden’ın Pentagon’a bağlı Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA) dinleme ve takip programını sızdırmasını ‘‘ABD’nin diğer ülkelerle olan ilişkilerine zarar verdi’’ diyerek asıl olan da bu ilişkilerde güvenin sarsıldığını söyledi.

CNN televizyonun da ‘‘State of the Union’’ adlı haber programına konuşan General Dempsey, güvenin tesisi için ABD’nin çalışmalarını devam ettirdiği ve bunun geçici bir sıkıntı olduğunu da ifade etti.

Snowden’e sığınma teklifinde bulunan ülkelere gözdağı verdi

Hong Kong’dan geldikten sonra Moskova’daki uluslar arası havalimanının geçiş bölümündeki otelde kalan Snowden’a geçtiğimiz cuma Venezuela ile Nikaragua’nın yanında Bolivya’da sığınma teklifinde bulundu.  

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Snowden’a sığınma teklifinde bulunan ülkeleri kararlarını tekrar gözden geçirmelerini tavsiye etti. Snowden’a seyahat imkanı verecek ülke ile ABD’nin ticari antlaşmalarını gözden geçirmesi gerektiğini belirten Rogers, ‘‘Bizim açıkca böyle bir harakete karşın kayıtsız kalamayacağımızı bilmeleri gerekir’’ diyerek gözdağı verdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.