ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan “Türksat” açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan “Türksat” açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı bazı kanalların Türksat’tan çıkarılması ve yargının basının susturulması adına kullanılmasının kaygı verici olduğunu açıkladı.

Seçim döneminde farklı görüşlerin seslendirilmesinin önemine değinilen açıklamada, Türk hükümetine basın özgürlüğüne saygı duyulması çağrısı yapıldı.

İsmini açıklamayan bir Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu gelişmeleri takip ettiklerini ve geçmişte de benzer konularda çok defa açıklama yaptıklarını hatırlattı. Sözcü, “Türkiye’de hükümeti eleştiren medya organlarına karşı açılan soruşturmaların artması ve bu medya organlarının terör propagandasıyla suçlanması bizi derin bir endişeye sevk ediyor. Ayrıca ifade özgürlüğünün engellenmesi adına adli soruşturmaların agresif bir şekilde kullanılması da bizi endişelendiriyor.” şeklinde konuştu.

Türk hükümetine Türkiye anayasasında da kutsal kabul edilen basın özgürlüğüne ve adil yargıya saygı duyma çağrısı yapan Sözcü, “Bunlar her sağlıklı demokrasinin kilit unsurlarıdır. Kampanya döneminde farklı görüş ve bakış açıklarının seslendirilmesi özellikle önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.