[9:35 PM] Boston Maratonu kana bulandı: Biri 8 yaşında 3 kişi öldü, 134 kişi yaralandı

[9:35 PM] Boston Maratonu kana bulandı: Biri 8 yaşında 3 kişi öldü, 134 kişi yaralandı

9:35 PM- Ağır yaralılardan birisi daha hayatını kaybetti. Patlamada 3 kişi öldü, 134 kişide yaralandı.

 

8:25 PM- Hastane raporlarına göre, patlamada 15’i ağır olmak üzere toplam 134 kişi yaralandı.

 

8:03 PMFBI ve Boston Polis Departmanı görgü tanıklarının 1-800-CALL-FBI (1-800-225-5324) numarasını arayayıp, bildiklerini paylaşmalarını istedi.

 

7:26 PM- Donanma, yerel yetkililere yardımcı olmak için olay yerine bomba imha ekibi gönderdi.

7:13 PM – Olayda hayatını kaybedenlerden birinin 8 yaşında bir erkek çocuğu olduğu açıklandı.

6:10 PM – Boston Globe gazetesi patlamada yaralananların sayısını 90 olarak açıkladı. Yaralıların tedavisi çevre hastanelerde devam ediyor. Kaynaklar ölü sayısında bir artış bildirmedi. 

5:30 PM – New York ve Washington DC’nin ardından Los Angeles ve San Francisco’da da güvenlik önlemleri artrıldı. Başkan Obama ise konu hakkında FBI başkanı Bob Mueller ve İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano’dan patlamalarla ilgili bilgi aldı.

—————————- 

Bugün koşulan ünlü Boston Maratonu’nda yaşanan patlamalar büyük paniğe neden oldu. Bitiş çizgisine yakın bir noktada ard arda gelen iki patlamada şuana kadar 2 kişi öldü. Boston polisi yaralı sayısını 28 olarak açıklarken CNN olayda 49 kişinin yaralandığını duyurdu. Patlamanın ardından Washington’da Beyaz Saray çevresi güvenlik çemberine alınırken New York’ta da güvenlik tedbirleri arttırıldı.

Boston Polis Departmanı, patlamanın nedeninin henüz bilinmediğini belirtiken, araştırmanın geniş kapsamlı sürdüğünü açıkladı.

Uzmanlara göre, patlamanın maratonunun sürdüğü sırada yaşanması terörist bir saldırı ihtimali güçlendiriyor. Patlamanın şehir merkezinin en işlek bölgelerinden birinde yaşanması da olayın yine bir saldırı olma yolundaki iddiaları güçlendiren unsur olarak görülüyor.

Boston Polisi, üçüncü bir patlama düzeneğinin JFK Kütüphanesi’nde bulunduğunu belirterek bunun maratondaki patlamalarla ilişkili olabileceğini söyledi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre kütüphane patlamasında yaralanan olmadı.

Patlama anını kaydeden yerel bir televizyonda yayınlanan görüntüde, maratona katılan bazı koşucuların bayraklı bölgeden geçtiği sırada önce ateş ardından ise dumanların sokağı kapladığı görülüyor.

 

GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI

Boston Maratonu’nda yaşanan patlamaların ardından New York’ta güvenlik önlemleri artırıldı. NYPD yetkilisi Paul Browne tarafından yapılan açıklamaya göre özellikle Manhattan’ın simge mekanları ve ünlü otellerin koruma seviyesi yükseltildi. Şehirde güvenliği sağlayan helikopterlerin sayısı artırıldı.

1897 yılından beri yapılan Boston Maratonu aynı zamanda da dünyadaki en büyük 6 maratondan birisi. Yıllık ortalama 500 bin seyiricisi olan maratonun ön elemelerinden geçen yarışmacılar ancak katılabiliyor.

 1897 yılından beri yapılan Boston Maratonu aynı zamanda dünyadaki en büyük 6 maratondan birisi. Yıllık ortalama 500 bin seyiricisi olan maratonun ön elemelerinden geçen yarışmacılar ancak katılabiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.