Washingtonlu Müslümanlar Fairfax Belediyesi’nin iftarında buluştu

Washingtonlu Müslümanlar Fairfax Belediyesi’nin iftarında buluştu

ABD’nin Virginia Eyaletine bağlı Fairfax Belediyesi, ikinci kez bir iftar yemeğine ev sahipliği yaptı.

Belediye Başkanı Sharon Bulova Amerikan Türk Dostluk Derneği’nin (ATFA) girişimleriyle başlatılan iftar yemeğini düzenlemekten gurur duyduklarını kaydetti.

Bölgedeki aktif Türk sivil toplum kuruluşlarından ATFA’nın yemek sponsorluğunu üstlendiği iftar programına, Virginia Eyalet Senatörü Demokrat Senator Chap Petersen, Belediye Başkanı Sharon Bulova, üst düzey belediye çalışanları, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler ve iş adamları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sharon Bulova, belediye başkanlığı binasında iftar yemeğini ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti. ABD’de resmi kurumlarda iftar yemeği verilmesinin uzun geçmişe dayandığını belirten Bulova, Beyaz Saray’da 1805 tarihinde Tunus heyetine verilen iftar yemeğini örnek gösterdi.  Bulova, ATFA’ya iftar yemeğine katkılarından dolayı teşekkür etti.

ATFA Başkanı Vaner Kaplan, 2003 yılından bu yana 14 şubesi ile kültürlerarası etkileşimi teşvik eden programlar düzenlediğini söyledi. Kaplan, bu programlarla farklı kültürler arasında köprü kurmayı amaçladıklarını ifade etti.

Türk Çalışmaları Enstitüsü Başkanı ve Ezher Camii İmamı Bilal Ankaya da ise Ramazan’ın İslam toplumu için önemine dair kısa bir konuşma yaptı.

Virginia eyaletine bağlı ve Washington metropolünde yer alan Fairfax, ABD’nin gelir düzeyi en yüksek 5. bölgesi olarak kabul ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.