Washington’da ‘Türk Kahvesi Gecesi’

Washington’da ‘Türk Kahvesi Gecesi’

Amerikan Türk Dostluk Derneği (ATFA) Kadınlar Kulübü başkent Washington’da ‘Türk Kahvesi Gecesi’ adlı bir program düzenledi. Türkiye ve Türk Kahvesinin tanıtımı amacıyla organize edilen gecede Türk kahvesinin özel yapım tekniği canlı gösterimde anlatıldı.


kahveaAnadolu mutfağından çeşitli yemeklerin” ikramı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan ATFA Genel Müdürü Tarık İlhan, derneğin amacının insanlar ve toplumlar arasında daha iyi ilişki ve karşılıklı anlayışı geliştirmek olduğunu ifade etti. ABD ve Türkiye arasında da ilişkilerin gelişmesini istediklerini belirten İlhan, “Birbirimizi tanımak bizler ve toplumumuz arasında köprüler kuracaktır. Bu yüzden sosyal, kültürel ve eğitim amaçlı aktiviteler organize ediyoruz. ”dedi.


Türk Kahvesi Gecesi’nin ana amaçlarından birinin başka hayatlara sahip insanları bir araya getirmek, dinlerine, kültürlerine ve geçmişlerine bakmadan bir çatı altına toplamak olduğunu vurgulayan İlhan, birçok farklılık olmasına rağmen barış içinde yaşayabildiklerini kanıtlamak istediklerini ifade etti.


Konuşmanın ardından ATFA Kadınlar Kulübü üyeleri tarafından Türk kahvesinin tarihi, nasıl servis edildiği ve kahvebTürk toplumundaki anlamı konusunda bir sunum yapıldı. Sunumda Türk kahvesinin adını Türkiye’de farklı bir kahve çeşidi yetişmesinden dolayı değil hazırlanışı sırasındaki özel teknikten aldığı anlatıldı. Konuklara canlı gösterimde Türk kahvesinin nasıl yapıldığı anlatıldı. Bazı konuklar da Türk kahvesinin özel yapım tekniğini deneyerek kendi kahvelerini kendileri yaptı.


Sunum sonrası konuklara Türk lokumu eşliğinde Türk kahvesi ikram edildi. Amerikalı konuklar program için özel hazırlanan şark köşesinde kahvelerini yudumlayıp sohbet etme imkanı buldu. Programda ayrıca kahve tarihi konusunda çeşitli sorular soruldu, cevabı bilenlere ödüller dağıtıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.