Wall Street’e Türk bayrağı çekildi

Wall Street’e Türk bayrağı çekildi

New York borsanın bulunduğu ünlü Wall Street’te, düzenlenen tören ile Türk bayrağı göndere çekildi.

Her yıl New York şehrinde düzenlenen “Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali” öncesinde gerçekleştirilen etkinlik bu yılda yapıldı.

Bayrak çekme merasimi Wall Street olarak adlandırılan New York Borsası’na iki sokak uzakta bulunan ve borsayı simgeleyen Boğa Heykeli’nin (Charging Bull) de bulunduğu  Bowling Green Park’ta yapıldı.

”Bowling Green Derneği” üyesi ve Türk aktivist olan İbrahim Kurtuluş önderliğinde düzenlenen törene, Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ile sanatçı Hülya Polat, Selim Bölükbaşı ile Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Askeri Ateşesi Albay Metin Adıyaman katıldı.

Bayrak çekme töreninde okunan İstiklal Marşı’nın arından kısa bir açıklama yapan İbrahim Kurtuluş, amaçlarının Türk kültürünü, değerlerini Amerikan toplumuna tanıtmak olduğunu söyledi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak amacı ile her yıl Wall Street’e Türk bayrağını göndere çektiklerini belirten Kurtuluş, “Biz atalarımızın bugünler için verdikleri emekleri unutmamak ve de Amerikalı dostlarımıza kültürümüzle, değerlerimizle bizim kim olduğumuzu anlatma fırsatı buluyoruz” diyerek etkinliğin amacını anlattı.  

Türk bayrağını bu yıl göndere çeken sanatçı Hülya Polat ise, New York’ta Türk bayrağını göndere çekmenin kendisi için inanılmaz bir duygu olduğunu söyledi. ABD’ye ilk defa geldiğini belirten Polat, “Türk bayrağını Amerika’da dalgalandırmak o kadar güzel bir şey ki, hem de savaşmadan, kimsenin canını yakmadan, kimseye ait bir şeyi almadan, kimsenin gönlünü kırmadan bayrağımızı New York’ta dalgalandırmak inanılmaz gurur verici” dedi.

Bayrak çekme törenin ardından katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirerek tamamlandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.