Virginia Vali adayı Terry McAuliffe, ATFA’yı ziyaret etti

Virginia Vali adayı Terry McAuliffe, ATFA’yı ziyaret etti

Önümüzdeki yerel seçimlerde Virginia vali adayı olan Demokrat Parti Üyesi Terry McAuliffe, Amerikan Türk Dostluk Derneği’ne (ATFA) ziyarette bulundu. McAuliffe’ye ziyaretinde Eyalet Senatörü Dick Saslaw ve Delege Mark Sickles’da eşlik etti.

aaterryDerneğin Virginia’daki merkezinde konuşma yapan McAuliffe, vali adayı olarak özellikle yeni iş alanları açma ve ekonomik gelişme üzerine odaklanacağını ifade etti. Kendisinin de bir iş adamı olduğunu hatırlatan McAuliffe, iş hayatında binlerce kişiye iş olanağı sağladığını, Virginia’yı ABD’nin genelinde en çok yeni iş sağası açan eyaleti yapmak için çalışacağını söyledi.

Herhangi bir ideolojik ajandasının olmadığını belirten McAuliffe, ideolojik yaklaşımın insanları böldüğünü, bölünen bir toplumda da ortak hareket edilememesinden dolayı ekonomik gelişme sağlanamayacağını belirtti.

Türkiye’ye duyduğu hayranlığı da ifade eden McAuliffe, “Türkiye’ye 18-19 defa gittim. İstanbul dünyadaki favori şehrim. İki yıl önce ailemle bir ziyarette bulundum. Çok harika zaman geçirdik.” şeklinde konuştu.
aatery
Sözlerinin sonunda Virginia’daki Türk toplumundan destek talep eden McAuliffe, “Obama’ya destek verdiğiniz gibi bana da destek vermenizi istiyorum. Size ihtiyacım var.” dedi.

Öte yandan McAuliffe ve beraberindekiler ziyaret kapsamında Türk toplumunun girişimleriyle kurulan bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile de bir araya geldi. Kuruluşların faaliyetlerini dinleyen McAuliffe, memnuniyetini dile getirdi ve seçimlerde destek talep etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.