Vermont Eyalet Senatosu da Türkiye Günü’nü kutladı

Vermont Eyalet Senatosu da Türkiye Günü’nü kutladı

Vermont eyaletinde ilk kez organize edilen Türkiye Kültür Günü’ne ilgi çok büyük oldu. Programa, Vermont Eyalet Valisi Peter Shumlin,Vermont Meclis Başkanı Shap Smith, Boston Başkonsolosu Murat Lutem, Burlington Belediye Başkanı Mire Weinberg, TAA Başkanı Faruk Taban, CTAA Başkanı Furkan Koşar, Türk Kültür Merkezi Vermont Başkanı Eyüp Şener ile birlikte İstanbul’dan ATILIM İş Adamları Derneği temsilcileri, eyaleti temsilense senatör ve milletvekilleri katıldı.

vermont-ara1

Programda Türkiye’nin kültürel ve sanatsal zenginlikleri davetlilerin beğenisine sunulurken, canlı ebru gösterisi, sema gösterisi ve kanun dinletisi ilgileri topladı. Türkiye resim ve sanat sergisi ise programın davetlilerden övgü alan bölümleri arasındaydı. Türk mutfağının seçkin örnekleri de davetlilerin Türkiye’yi daha yakından tanımasını sağladı.

Vali Shumlin “Vermont’a getirmiş olduğunuz bu kültürel zenginlik bizi gururlandırdı. Türkiye ve Amerika çok yakın iki müttefik ve dost.” diye konuştu. 3 yıl önce devlet aracılığıyla Türkiye’ye gitme şansını yakaladığını belirten Vali, çok yakın zamanda tatillerini ailecek Türkiye’de geçirmek istediklerini de belirtti. Vermont Valisi Shumlin, katılımcı ve davetlilerle özel olarak ilgilenirken eyaletlerinde özellikle Türk işadamlarını görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Vali aynı zamanda 18 Nisan’ı Vermont Senatosu’nda her yıl kutlanılmak üzere Türk Kültür Günü ilan etti.

veromont-ara2Ahıskalı Türklerin de hazır bulunduğu programda İhsan Algül padişah kostümlü performansıyla ilginin odağına oturdu.

Boston Başkonsolosu, Türkiye’nin parlayan bir yıldız olduğunu ve Amerika ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin her geçen gün güçlendiğini belirtti. Vermont eyaletinden senatör ve milletvekillerini Türkiye’ye davet eden Murat Lutem, konuşmasında ayrıca TCC Vermont’a da bu özel gün için teşekkür etti.

ATILIM İş Adamları Derneği adına yönetim kurulu üyesi Latif Adalı bir konuşma yaptı. Adalı konuşmasında Vermont’la Türkiye arasındaki ilişkileri kültür, ekonomi ve eğitim alanında arttırmak istediklerini belirtti. Vermont’a iş fırsatlarını ve yatırım imkanlarını arttırmak için geldiklerini ifade eden Adalı, konuyla ilgili Ekonomi Bakanlığı ve Ticaret Odası ile bağlantılar kurduklarını da sözlerine ekledi. Adalı, Ümraniye Belediye Başkanı’nın Burlington şehri ile düzenledikleri kardeş şehir anlaşması için yazdığı mektubu da Burlington Belediye Başkanı Mire Weinberge’e takdim etti.Ahıskalı Türklerin de hazır bulunduğu programda İhsan Algül padişah kostümlü performansıyla ilginin odağına oturdu.

Boston Başkonsolosu, Türkiye’nin parlayan bir yıldız olduğunu ve Amerika ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin her geçen gün güçlendiğini belirtti. Vermont eyaletinden senatör ve milletvekillerini Türkiye’ye davet eden Murat Lutem, konuşmasında ayrıca TCC Vermont’a da bu özel gün için teşekkür etti.

ATILIM İş Adamları Derneği adına yönetim kurulu üyesi Latif Adalı bir konuşma yaptı. Adalı konuşmasında Vermont’la Türkiye arasındaki ilişkileri kültür, ekonomi ve eğitim alanında arttırmak istediklerini belirtti. Vermont’a iş fırsatlarını ve yatırım imkanlarını arttırmak için geldiklerini ifade eden Adalı, konuyla ilgili Ekonomi Bakanlığı ve Ticaret Odası ile bağlantılar kurduklarını da sözlerine ekledi. Adalı, Ümraniye Belediye Başkanı’nın Burlington şehri ile düzenledikleri kardeş şehir anlaşması için yazdığı mektubu da Burlington Belediye Başkanı Mire Weinberge’e takdim etti. vermont-ara3Programda bir konuşma yapan Vermont Senatörü Hinda Miller, Türkiye ile ilgili saptamalarıyla dinleyenlerin ilgisini çekti. Türkiye’yi ziyaret etme şansı bulduğunu ve farklı dinlerin bir arada huzur içinde yaşamasından etkilendiğini belirten Miller, Türkiye hakkında bir kitap yazma hazırlığı içinde olduğunu da belirtti. CTAA Başkanı Furkan Koşar da bu özel günle ilgili konuşmasında Türkiye ve Amerika arasındaki ilişkinin gücüne dikkat çekti.

vermont8

vermont10

vermont7

vermont6

vermont4

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.