UCONN Rumi Club’tan dostluk yemeği

UCONN Rumi Club’tan dostluk yemeği

Storrs, Connecticut bölgesinde bulunan University of Connecticut öğrencileri, Peace Islands Institute desteğiyle 11 Nisan’da okullarında ikinci yemeklerini düzenlediler.

Geçtiğimiz yıllarda ilk açılış yemeklerini yapan UConn Rumi İntercultural Dialogue Club üyeleri, kültürler arası diyalog adına bir zemin hazırlamak için farklı kültürel ve sosyal etkinlikler de düzenlemekteler. Bu yılki dostluk yemeği de bunlardan biri.

 

Yaklaşık 70 kişi civarında öğrenci ve üniversite çalışanının ağırlandığı yemeğin açılış konuşmasında kulübün kısa bir tanıtımı yapıldı ve ardından daha detaylı bir sunum eşliğinde  üniversite ortamındaki amaç ve gereği açıklandı.

 

Kulüp “Rumi” ismini Mevlana Celaleddin Rumi’den alışını ve “Ne olursan ol gel” çağrısını örnek alarak farklı dil, farklı dinlerden insanları barış içinde bir toplum oluşturmaya çağırdığını belirtti. Gelecekteki organizasyonların bir özeti yapılarak herkes şimdiden bir sonraki dönem için bilgilendirilip tüm etkinliklere davet edildi.

 

Sonrasında yemeklerini alan konuklar ve kulüp üyeleri için hoş bir sohbet ortamı oluştu. Öğrenciler bu diyaloglar sayesinde birbirlerini daha iyi tanıyıp anlama fırsatı buldular. Yemekten sonra ise programda dikkat çekici bir müzik şöleni  yaşandı. Türkiye’ye has yöresel bir enstrüman olan bağlamanın tanıtımının ardından davetliler canlı bağlama performansı dinlediler ve alışagelinenin dışında bir  entrüman dinledikleri için çok mutlu olduklarını belirttiler.

 

Daha sonra  kapanış olarak  bir çekiliş yapılıp yemeğin anısına bir kaç küçük hediye dağıtıldı. Hediyeler arasında bulunan el yapımı desenli ve Rumi Club yazılı  porselen süs tabaklar konukların çok dikkatini çekmekle beraber hafızalarda güzel bir hatıra olarak kaldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.