Üç semavi dinde ‘şefkat ve merhamet’ masaya yatırıldı

Üç semavi dinde ‘şefkat ve merhamet’ masaya yatırıldı

Michigan eyaletinde Türk asıllı Amerikalıların yaptığı etkinliklerin ardı arkası kesilmiyor. Eyaletin dört büyük şehrinden birisi olan Kalamazoo’da bu defa biraraya gelen bilim adamı ve ilahiyatçılar üç semavi dinde ‘‘şefkat ve merhamet’’ konularını masaya yatırdı.

Kalamazoo şehrinde bu yıl 4. düzenlenen ‘İbrahimi dinler’ programına Grand Valey Eyalet Üniversitesi öğretim görevlisi Karen Libman, St. Luke’s Episkopal kilisesi papzı Dr. Randal R. Warren ile Kalamazoo İslam Merkezi’nden imam Hafız Numan konuşmacı olarak katıldı. İlahi okuyarak başladığı konuşmasında Prof. Dr. Libman, şefkat ve merhameti ilginç bir benzetme ile anlattı. Aşırı soğuk ya da kaynar bir suya konulan kristalin kırılacağını belirten Libman, şefkat ile merhametin bu iki aşırılığı birleştirerek kristalin varlığını sürdüren yani hayatın devamını sağlayan güçlü bir his olduğunu kaydetti.

Papaz Warren ise şefkat ve merhamet konulu bir sunumdan sonra, Hz. İsa’nın (as) hayatında bu iki değerin ne kadar ön plana çıktığını ifade etti.

Programın son konuşmacısı olan İmam Numan ise, Peygamber Efendimiz’in merhamet peygamberi olduğuna dikkat çekerek, o dönemde yaşanmış bir hadiseyi paylaştı. Numan, Peygamberimizin bir kervan yolculuğu esnasında kendilerini takip eden bir kuşu farkettigini dile getirerek şöyle devam etti: ‘‘ Efendimiz, kervanın durmasını ister. Kervandakilere kuşun kervanın içinden birinin onun yavrusunu aldığını bu nedenle de takip ettiğini söyler. Ve Peygamberimiz herkim aldı ise kuşun yavrusunu vermesini ister. Kuşa yavrusu verilir kervan yola devam eder. İslamiyet gördüğünüz gibi sadece şefkat, merhameti insanlara değil yaratılan tüm bitki ve hayvanata da karşı gösterilmesini emreder.’’

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.