Türkî Amerikan Birliği’nden ABD Kongresi’nde iftar yemeği

Türkî Amerikan Birliği’nden ABD Kongresi’nde iftar yemeği

ABD’de faaliyet gösteren çok sayıda Türk derneğinin çatı kuruluşu Türkî Amerikan Birliği (TAA), ABD Kongresi’nde iftar yemeği verdi. Bu yıl ikinci kez düzenlenen iftar yemeğine aralarında milletvekilleri ve Kongre çalışanlarının olduğu çok sayıda davetli katıldı. Yemekte dostluk mesajları verildi.

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki iki Müslüman milletvekilinden biri olan Andre Carson, programda yaptığı konuşmada Kongre binasında bir iftar programı düzenlenmesi dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İftar programlarının birleştirici yönüne vurgu yapan Carson, “İster Türk, ister Arap, ister Afrikalı ve ister Güney Asyalı olsun herkes insandır ve Allah’ın yarattığı bireylerdir. Bu iftar programları farklı kültür ve inançlardaki insanların bir araya gelmesini ve İslam hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlıyor.” diye konuştu

Çok sayıda siyasinin hazır bulunduğu programda milletvekilleri Andre Carson ve Yvette Clarke’a TAA çalışmalarına verdikleri desteklerden dolayı birer ödül verildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.