Türkî Amerikalılar, New York Eyalet Meclisi’nde Birlik Mesajı Verdi

Türkî Amerikalılar, New York Eyalet Meclisi’nde Birlik Mesajı Verdi

Türki Amerikan Dernekleri Konseyi (CTAA) ve New York Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından düzenlenen düzenlediği New York Eyalet Meclisi 8. Türki Kültür Günü, Türkî devlet temsilcilerinin de katılımıyla kutlandı. Vakıfbank sponsorluğunda gerçekleştirilen programa 200’ün üzerinde eyalet senatörü ve milletvekili katıldı.

 

New York valisi Andrew Cuomo program kapsamında verilen Liderlik Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü, vali adına New York Eyaleti Dışişleri Bakanı Cesar A. Parales teslim aldı. Dışişleri Bakanı’nın ardından söz alan bazı senatör ve milletvekilleri, Türkiye’yi ziyaret etme şansı bulduklarını ve Türk insanın misafirperverliğine hayran kaldıklarını anlattı. 

 

CTAA Başkanı Furkan Koşar ise New Jersey, Pennsylvania, Massachusetts, Rhode Island, Maine, Vermont ve New Hampshire eyalet meclislerinde de birer Türki Kültür Günü düzenlediklerini aktardı. Koşar, Türki Amerikalıların nüfusunun en yoğun olduğu eyalet olan New York’ta gerçekleştirilen programın büyük önem taşıdığını söyledi.

 

Türki Kültür Günü programı, ‘Amerika Birleşik Devletleri ile Türki devletler arasındaki ilişkiler’ konulu bir panel ile devam etti. Programa, Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Kazakistan New York Başkonsolosu Raushan Yesbulatova, Azerbeycan Politika Direktoru Emin İbrahimov ve Kırgız Kulübü Başkanı Aybek Hakimova da katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.