Türk mutfağına özgü lezzetler New York’ta görücüye çıktı

Türk mutfağına özgü lezzetler New York’ta görücüye çıktı

Türk mutfağına özgü lezzetler New York’ta görücüye çıktı. Türk Amerikan Sanayi ve Ticaret Odası (TACCİ) tarafından düzenlenen ‘Süslü Yemek Show’unda Türk mutfağına ait ürünler tanıtıldı.

New York Javits Center’da düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarlarından Summer Fancy Food&Confectionery Show etkinlikleri çerçevesinde, Rogue Space Chelsea’da düzenlenen programda Türk restorantları lezzetlerini sundu.

Amerikalılara Türk zeytininin ne kadar kaliteli olduğunu anlatmak istediklerini belirten TACCİ Başkanı Celal Seçilmiş “Malesef zeytin ve zeytin yağı dediğimiz zaman, Türkiye akla gelmiyor. Biz de Türkiye zeytininin İtalya ve İspanya’dan geri kalmadığını anlatmak istiyoruz.”dedi. Türkiye’den gelen gıda ihracaatcılarının yeni iş alanları bulması için ellerinden geleni yaptıklarını da ifade eden Seçilmiş, önümüzdeki yıllarda  Osmanlı -Türk mutfağını tanıtmayı hedeflediklerini belirtti. Seçilmiş, Türk mutfağını, kebap dışındaki yönleriyle de anlatmak istediklerini bu çerçevede Antep, Anadolu ve Ege mutfağını tanıtacaklarını söyledi.

Gıda fuarına ilk defa katılan kuru gıda şirketlerinden NSP Yönetim Kurulu Başkanı Pelin Güneşoğlu, fırın kurutma olarak yaptıkları meyve ve sebzeleri  Amerika’da alıcıya ulaştırmak istediklerini söyledi. Güneşoğlu, Amerikalı yatırımcılarla iş bağlantısı kurmayı amaçladıklarını ifade etti.

Gecede, Türk mutfağına ait, dolma, lahmacun, baklava, zeytin, zeytin yağı, patlıcan ezmesi gibi lezzetler katılımcılara ikram edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.