Türk – Kanada Kongresi’ne Justin Trudeau’dan özel mesaj

Türk – Kanada Kongresi’ne Justin Trudeau’dan özel mesaj

Anadolu Medeniyetleri Federasyonu bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Türk-Kanada Kongresi’ne yoğun bir ilgi oldu.

Kongre 9 Mayıs Pazartesi akşamı Parlemento binasında düzenlenen açılış galası ile başladı. Gala katılımcıları arasında senatörler, akademisyenler, yerel ve bölgesel milletvekilleri, işadamları, Türki Cumhuriyetler yerel liderleri ve birçok bakan katıldı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, kongreye gönderdiği mesajında, “Stratejik sorunların tartışıldığı ve potansiyel ticari kalkınma imkanlarının görüşme imkanının oluşturulduğu, Kanada, Balkan, Türki, Kafkas ve Merkezi Asya siyasetçilerini, akademisyenleri, ticari merkezleri ve girişimcileri bir araya getiren bu kongreyi kutluyorum” dedi.

 “AHF Kanada ve Türk Dünyası Arasında Köprü Kuruyor

Kongre’ye Kanada ve Türkiye’nin yanı sıra, ABD, Azerbaycan, Kazakistan,Kırgızistan, Tataristan, Kırım Türkleri, Özbekistan ve Türkmenistan da temsilciler katıldı.

Anadolu Medeniyetleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Vusal Babasov  kongrenin Kanada’da düzenlenen en büyük Türk toplumu kongresi olduğunu söyledi ve amaçlarının Kanada-Türkiye ve Türki Cumhuriyetleri arasındaki diyaloğu geliştirmek olduğunu belirtti.

Kongre kapsamında Kanada Türk Ticaret Odası’nın (TCCC) Toronto Üniversitesi Rotman İktasat ve İşletme Fakültesinde düzenlediği “Connet Canada” Ticaret Forumu’nda  işadamları ikili iş görüşmeleri yaptı. Programda Türkiye, Kanada ve Türk Cumhuriyetleri arasındaki potansiyel yatırım ve ticaret imkanları masaya yatırıldı.

Kongreye, çok sayıda bakan, milletvekili, senatör, akademisyen, toplum lideri, üst düzey bürokrat, diplomat, uluslararası firma temsilcileri ve alanlarında uzman kişilerden katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.