Türk derneğinin Suriyeli mülteci programına üst düzeyden sürpriz

Türk derneğinin Suriyeli mülteci programına üst düzeyden sürpriz

Amerikan Türk Dostluk Derneği’nin (ATFA) Kentucky şubesi, eyaletlerine ilk ulaşan Suriyeli mülteci aileler için bir karşılama programı düzenledi.

Bölgede büyük ses getiren programa, Louisville Belediye Başkanı Greg Fischer ile Demokrat Milletvekili John Yarmuth sürpriz ziyarette bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ülkeye kabul edileceğini duyurduğu Suriyeli mülteciler gelmeye başladı. Gelişleri ülkede tartışmalara neden olan Suriyeli mülteciler ile Türk toplum dernekleri yakından ilgileniyor.

Suriyeli mülteciler için düzenledikleri yardım kampanyaları ile ülke basınının dikkatini çeken Amerikan Türk Dostluk Derneği, ülkede Suriyeli mültecileri ilk karşılayan kuruluşlardan biri oldu. ATFA Kentucky, Louisville şehrine ulaşan ilk mülteci grubu için özel bir kahvaltı programı düzenledi.

Bölgede bulunan St Williams Kilisesi’nin de destek verdiği program özellikle yerel basında büyük ilgi gördü. Basın kuruluşları günler öncesinden programın yer ve saatini gösteren haberleri okurlarına duyurdu.

YENİ KOMŞULARI İLE BULUŞTULAR

Program, 10 kadar Suriyeli mülteci aileyi Amerika’daki yeni komşuları ile buluşturdu. Louisville Belediye Başkanı Greg Fischer ile Demokrat Kongre Üyesi John Yarmuth da programa sürpriz ziyarette bulundu. Mülteciler ile tanışan ve hatıra fotoğrafı çektiren Fischer ve Yarmuth bu anları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Kongre Üyesi John Yarmuth, Facebook ve Twitter hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Amerikan Türk Dostluk Derneği’nin Kentucky şubesinin düzenlediği programda, Louisville’de Suriyeli aileleri karşılamak harikaydı. Biz göçmenlerin ülkesiyiz ve aileniz yüzyıllardan beri burada olsun ya da birkaç gün önce gelmiş olsun, ülkemiz herkes için bir ‘umut bölgesi’ vazifesi görüyor. Nefrete, korkuya ve ayrılığa izin vermemeliyiz” ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Greg Fischer ise “Sevgi iş başında” şeklinde bir twit ile John Yarmuth’un twitini baylaştı.

“OLABİLECEK EN GÜZEL ŞEKİLDE KARŞILANDIK”

Programı, ABC Televizyonuna ait WHAS 11 ile FOX Televizyonuna ait WDRB 41’de yakından takip etti. Yerel basında, Louisville halkının Suriyeli mültecileri sohbetler ederek ve yiyeceğini paylaşarak, sıcak bir şekilde karşıladığı belirtildi.

WHAS 11 televizyonuna mülakat veren Suriyeli Horia Aldobai, olabilecek en güzel şekilde karşılandıklarını söyledi. “Çok mutluyuz. Olabilecek en güzel şekilde karşılandık. Burada başka Suriyelileri görmekten mutluyuz. Buradaki karşılama bizi evimizde gibi hissettirdi” ifadelerini kullandı.

Programa bölgedeki St Williams Kilisesi de destek verdi. Kilisede görev yapan Peggy Cummins, Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ATFA Kentucky ile birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

Merkezi başkent Washington’da bulunan ATFA geçtiğimiz yıl sonunda Türkiye’deki Suriyeli mültecileri için battaniye ve palto kampanyası başlatmıştı. Yardım kampanyası sonucu toplanan 60 bin battaniye ve palto Aralık ayının başında ABD’den yola çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.