Teksaslı Türklerden yangın mağduru Amerikalılara yardım

Teksaslı Türklerden yangın mağduru Amerikalılara yardım

Teksaslı Türkler, eyaletin başkenti Austin’in Bastrop şehrinde çıkan yangında mağdur olan ailelere destek olmak ve yanan ormanın tekrar canlandırılması için yardım kampanyası düzenledi.

Austin, Houston, San Antonio, Dallas ve diğer illerden gelen işadamları, Embrace Relief Yardım Derneği, Teksas Türk Amerikan Ticaret Sanayi Odası (TTACC) ve Raindrop Türkevi’nin organizasyonuyla ihtiyaç sahiplerine 51 bin dolar bağışladı.

Bastrop County Judge (Bölge Valisi) Paul Pape, Eyalet Maliye Bakanı (Texas Comptroller of Public Accounts) Glenn Hegar ve diğer yetkililer yaptıkları konuşmalarla Türk toplumuna olan şükranlarını ve yardımdan duydukları memnuniyeti ifade etti. 64 ailenin evini kaybettiği yangın sonrası yapılan en önemli yardım organizasyonu olan gecede duygulu anlar yaşandı.

Bastrop Bölge Valisi Paul Pape, toplanan paraların yanısıra gönüllü grupların emek gücüyle de katkı yaptığını belirterek şunları söyledi:

“Sizin paranızla en mağdur aileye bir ev yaptıracağız. Ardından bunu kutlamak için o evde bir parti düzenleyecek ve hepinizi oraya davet edeceğiz. Ne giydiği, nasıl konuştuğu veya nerede doğduğu kişiyi Teksaslı yapmaz! Buradaki insanlara kalpten hizmet etmek insanı gerçek Teksaslı yapar.”

“BAĞIŞ TOPLANTILARINDA EV İNŞA EDECEK BİR MEBLAĞLA HİÇ KARŞILAŞMADIM”

Teksas Eyalet Maliye Bakanı Glenn Hegar, programda yaşananlara şahit olduğu için heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, “Bu akşam Teksas Türk Amerikan toplumu 50 binin üzerinde dolar bağışladı. Bununla evi tamamen kül olmuş bir aile için sıfırdan ev inşa edebileceğiz. Böylelikle o aile çocuklarına gece başlarını sokabilecekleri ve güvenle yetiştirebilecekleri bir eve sahip olacaklar” dedi.

Bastrop Afetzede Yardım Derneği Yöneticisi hukukçu Christine Files, evsiz kalan ailelere ev yapmanın onlara dünyaları bağışlamak gibi olduğunu belirterek “Buraya gelmeden önce afetzedelere yardım toplanacağını biliyordum ancak bu tür yangın afetleri için yapılan bağış toplantılarında ev inşa edecek bu miktarda bir meblağla hiç karşılaşmadım” dedi.

İSLAM KORKUSU TÜM DÜNYADA YÜKSELİRKEN BU TARZ AKTİVİTELER ÖNEM KAZANIYOR

Serbest gazeteci ve Today’s Zaman gazetesi yazarı Kathy Hamilton da “Teksaslı biri olarak bu bağıştan çok memnunum. Çünkü bu olay Türk ve Teksas toplumunu birbirlerini desteklemek üzere biraraya getirdi. Şu sıralar İslam korkusu (Islamophobia) tüm dünyada yükselirken bu tarz aktiviteler daha da önem kazanıyor. İnsanların birbirine yardım için sınırları, önyargıları aşabileceğini gösteriyor. Bu gece bunu başardığı için çok önemli” diye konuştu.

TTACC Houston Başkanı Orhan Küçükosman da, Peygamber Efendimizin (SAV) komşuya yardım etmenin önemini vurguladığını belirterek “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir, hadisini prensip edindik. 40 ev ötesine kadar sizin komşunuzdur diyor. Onların dini, milliyeti veya rengini ayırmıyor. Biz öyle yapıyoruz. Bugün evleri tamamen kül olmuş birkaç ailenin yarasına merhem olabildiysek ne mutlu bize” diye konuştu.

İşadamı Abdullah Marulcu “Türk toplumu olarak ‘Ateş sadece düştüğü yeri değil, beni de yakar’ felsefesiyle buradaki yardım derneğimizle bu geceyi düzenledik. Türk toplumunun ABD’ye ne kadar entegre olduğunu da gösteren bir aktivite oldu” ifadesini kullandı.

Raindrop Genel Başkanı Mehmet Okumuş da Amerikan Türk toplumu olarak ülkedeki ve dünyadaki afetlere bigâne kalmadıklarını, farklı eyaletler ve ülkelerdeki mağdurlara mümkün olduğunca yardımeli uzattıklarını örnekleriyle anlattı.

Vali Pape, Embrace Relief Yardım Derneği ve Raindrop Türkevi’ni resmi olarak tanıdıklarını belirterek iltifat bröve ve şilti verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.