“Terörün İslam’da asla yeri yoktur”

“Terörün İslam’da asla yeri yoktur”

California merkezli Pacifica Enstitüsü, Fransa’da yaşanan terör olayları üzerine bir panel düzenledi. ‘Radikalliğe karşı Müslümanlar ‘ isimli bir panele katılan konuşmacılar terörün hiç bir inanç sisteminde yeri olmadığına dikkat çekerek din, dil ve ırk ayrımı yapmadan bu tür hadiselere birlikte karşı durmak gerektiği mesajını verdi.

Bayan Claremont Üniversitesi ve California federal milletvekili Loretta Sanchez’in katkılarıyla düzenlenen panelde Los Angeles’ta Müslüman liderler ve akademisyenler söz aldı. Sanchez’in mesajının okunmasıyla başlayan programın ilk konuşmasını Ulusal Fıkıh Konseyi Baskanı İmam Muzammil Sıddıki gerçekleştirdi. Fransa’da yaşanan terör olayının ve benzeri hadiselerin insanlığa karşı işlenen korkunç ve kabul edilemez bir suç olduğunu ifade eden Sıddiki, “İslam dini hiç bir masum kişi ya da grubu öldürmeye müsaade etmez. İslamiyet’te bunun katiyen yeri yoktur” dedi.

pacifica-panel-seyirciDaha sonra söz alan Güney California Şii Konseyi Başkanı İmam Sayed Mustafa El-Kazvinî, İslam dininin barış dini olduğuna dikkat çekti. El-Kazvinî, nefret söylemi, fanatizm ve terörist eğilimlerin Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu ülkelerdeki diktatörlük rejiminden kaynaklandığına dikkat çekti. El-Kazvinî ayrıca Müslümanların yoğun olarak yaşadığı coğrafyadaki din eğitimi eksikliği ve bu ülkelerdeki insan hakları ihlâlleriyle, ifade özgürlüğü kısıtlamaları ve anti-demokratik yönetimlerden dolayı bir çok insanın ülkerinden göç etme ihtiyacı hissettiklerini belirtti.

İslam’ın ana temasının rahmet ve iyilik olduğunu, Müslüman ülkelerdeki problemlerin politik ve ekonomik sebeplere dayandığını dile getiren Bayan Claremont Üniversitesi İslam Araştırmaları bölümü öğretim üyesi Dr. Özgür Koca ise dünya genelindeki Müslümanların kayıtsız şartsız terörü kınaması gerektiğinin altını çizdi.

Bayan Claremont Üniversitesi Rektörü Jihat Turk ise Hz. Muhammed’in (sav), çevresindeki insanları daima aşırılıklara karşı uyararak insanlara iyi insan olmayı öğrettiğini belirtti. Turk, Hz. Muhammed’in (sav) geçmişten gelen geleneği takip etmediğini, sorguladığını ve savaştan ziyade toplumda barışı yaymaya gayret ettiğini vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.