TCCNJ gönüllülerinden ihtiyaç sahiplerine yemek ikramı

TCCNJ gönüllülerinden ihtiyaç sahiplerine yemek ikramı

New Jersey, Ridgefield merkezli Türk Kültür Merkezi, Hackensack’de bulunan ‘Sığınma Sağlık ve İnsani Yardım Servisi’ (Housing, Health and Human Service Center, HHHSC)’da kalan ihtiyaç sahiplerine yemek ikram etti.

Kültür Merkezi’nden 8 gönüllü, HHHSC bünyesinde 150 kişiye tavuk, pilav, fırında patates, brokoli salatası ve elmalı turtadan oluşan zengin  menülü bir akşam yemeği ve ardından çay, kahve ikramı yaptı.

HHHSC’de yaklaşık 90 kişi kalıyor. Yılın her günü, burada, dışarıdan gelen ihtiyaç sahipleriyle birlikte toplam 120-150 kişi için akşam yemeği temin ediliyor. Yemekler tamamen gönüllü kuruluşlar tarafından karşılanıyor. Sunulan yemekleri bu kuruluşlardan gönüllüler getiriyor ve servis ediyor.

“Bergen Family Promise in Bergen County” adlı kuruluşun bir hizmeti olarak Bergen ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine yiyecek,  barınma, iş imkanı ve eğitim yoluyla yardımcı olunuyor ve yatacak yer sağlanıyor. Bu kurumdan yardım alabilmek için aile sahibi bir bekar anne veya baba (single mom/dad) olma şartı aranıyor.

Açlığın  son yılların önemli bir problemi haline gelmeye başladığına dikkat çeken  TCC Ridgefield gönüllüleri Bergen İlçesi’ndeki bu önemli faaliyete katkıda bulunarak sosyal sorumluluk bilincinin gereğini yerine getirmiş olduklarını söylüyor.

Ridgefield Kültür Merkezi gönüllüleri burada sene boyunca 6 kez daha akşam yemeği servis edecek.

  Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.