TCC’nin ektinliğine bu defa 80 senatör ile milletvekili katıldı

TCC’nin ektinliğine bu defa 80 senatör ile milletvekili katıldı

Maine eyaletinde bulunan Türk Kültür Merkezi’nin (TCCME) bu yıl ikincisini düzenlediği Kongre binasındaki ‘Türk Kültür Günü’ programına 80 eyalet senatörü ile milletvekili katıldı.

Maine Türk Kültür Merkezi ve Türki-Amerikan Federasyonu Konseyi’nin (CTAA)  düzenlediği ve 4 senatör ve 13 milletvekilin ev sahipliği yaptığı programa eyalet kongresinde yoğun ilgi oldu.

Kongre’nin günlük oturum başlangıcında Meclis Başkanı Mark Eves, Türk ve Azeri toplumu üyelerini oturuma davet ederek, meclis üyelerine tanıttı.

Kongre binasının içinde düzenlenen etkinliğe toplam 80 senatör ve milletvekili katılırken, programda Türk Yemekleri, dans gösterileri ile Sema performansı da sergilendi. Ayrıca programda Türk kültürünün önemli unsurları katılımcılara anlatılırken, yine birbirinden güzel Türk yemekleri ikram edildi.

TCCME Başkanı Eyüp Şener’in konuşmasıyla başlayan programda, Azerbaycan tanıtım standı da büyük ilgi gördü. Geleneksel  el sanatlarının tanıtılıldığı standta ayrıca yöresel kıyafetler giyen çocukların sıcak tavıları dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl TCC’nin etkinliği kapsamında  Türkiye’ye giden milletvekili Dennis Keschl, her fırsatta Türkiye’nin tanıtımını yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Keschl, Türkiye’ye yeniden gitmek istediğini ve önümüzdeki aylarda bu amaçla bir grubun oluşturulduğunu ve kendisinin de bunun içinde yer aldığını dile getirdi.

IMG 8965

Programın katılımcılarından olan Maine Eyalet Başsavcısı Janet Mills, geçtiğimiz hafta Türkiye’den geldiğini söyledi. Programa katılmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu aktaran Mills, Türkiye’nin son yıllarda yapmış olduğu reformları takdirle karşıladığını ifade etti.

Önümüzdeki ay Türkiye gideceğini belirten senatör Roger Katz konuşmasında yapacağı seyahatten dolayı heyecan duyduğunu dile getirdi. TCC yetkilerinden Türkiye hakkında öğrendiği her yeni bilginin kendisini şaşırttığını aktaran Katz, ABD’nin Türkiye ile daha yakın ilişkiler içinde olmasını arzu ettiğini aktardı.

Programın ana konuşmacısı olan Senato Başkanı Justin Alfond, TCC’nin geçtiğimiz yıl başlattığı ‘Kültür Günleri’ etkinliği ile toplumdaki farklı unsurları aynı çatı altında toplamasının büyük başarı olduğunu ifade etti. TCC çalışanlarına ve toplum adına yapmış olduğu olumlu katkılardan dolayı teşekkür eden Başkan Alford, ‘‘Sizlerin vesilesi ile insanlarımız birbirlerini daha iyi tanıyor’’ diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.