TCC Queens ödül törenine Sandy damgasını vurdu

TCC Queens ödül törenine Sandy damgasını vurdu

Türk Kültür Merkezi (TCC) Queens her yıl geleneksel olarak düzenlediği dostluk yemeği ve ödül töreni çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.


Bu yıl 10’ncusu düzenlenen dostluk yemeğinde  ‘Barış Ödülleri’ sahiplerine takdim edildi.  Bu yıl ki ödüllere Sandy kasırgası damgasını vurdu. Kasırganın New York’ta zarar verdiği bölgelerde, mağdur olan insanlara yardım eli uzatanlar, TCC Queens tarafından ödüllendirildi. TCC Queens Başkanı İrfan Rendeci tarafından yapılan açılış konuşması ile başlayan ödül programı, ödüllerin verilmesi ile devam etti. Başkan Rendeci, 10 yıldan fazla bir zamandır, kültür merkezinin Queens bölgesinde hizmet verdiğini, özellikle Sandy kasırgasında ellerinden geldiğince zarar gören insanlara yardım ettiklerini anlattı.ORAK1421

 

Flushing Town Hall’de düzenlenen törene katılan New York eyalet senatörlerinden Toby Ann Stavisky, Türkiye’ye giden birisi olarak, Türklerin nasıl misafirperver olduklarını çok iyi bildiğini söyledi. Senatör Stavisky, “Bu gece bize bu güzel ortamı hazırlayan TCC Queens yetkililerini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Çünkü çok farklı insanları burda görebiliyorum. Bu ortam beni mutlu ediyor.”dedi. New York milletvekillerinden Ron Kim, aslen Kore kökenli olduğunu, Türkiye’nin ülkesi ile çok iyi bir ilişkiye sahip olmasının kendisini ayrıca mutlu ettiğini söyledi. Milletvekili Kim, TCC’nin ilişkilerin geliştirilmesi açısından çok büyük hizmetler yaptığını ifade etti. Kongre üyesi Grace Meng ise törene bir ‘beyanname’ gönderdi.

 

Queens Bölge Mahkemesi Jüri Komisyonu yetkililerinden Audrey Pheffer, yaşanan afet sonrası insanların birbirlerine kenetlendiğini bunun en güzel örneğini TCC’nin yaptığı faailyetler olduğunu söyledi. Kasırganın çok sayıda insanı mağdur ettiğini hatırlatan Pheffer “TCC, hem zamanını, hem parasını hemde bütün gayretlerini ortaya koydu. Ellerinden geldiğince yardıma muhtaç insanlara el uzattılar. Daha iyi bir dünya için gayret gösteriyorlar. İnsanlara saygı gösteriliyor Bugün burda bu insanlarla bir arada olmak beni son derece mutlu etti.”diye konuştu.

 

ORAK1480Queens Kütüphaneleri CEO’su Thomas W. Galante, 62 tane kütüphaneden sorumlu olduğunu hatırlatarak, kasırga sonrası çok büyük maddi hasara uğradıklarını söyledi. TCC ile Helping Hand Foundation’ın ortaklaşa düzenledikleri kampanya sayesinde 55 bin dolarlık bir yardım çeki aldıklarını hatırlatan Galante, “TCC’nin bize bağışladığı para ile kütüphanelerimizin acil ihtiyaçlarını karşıladık. Çok zor bir zamanda bize destek verdiler. Bize yardımcı olan herkese teşekkür ederim.”diye konuştu.


Bölgede hizmet veren Belle Harbor Katolik Kilise’si yetkililerinden ve aynı zamanda pastör olan John J.Brown, Sandy sırasında insanlara yardım ettiği  için ‘ 2013 Barış ödülüne’ layık görüldü. Brown, kasırga sonrası TCC’nin büyük bir özveri ile çalıştığını belirterek, kendisine verilen ödül için de ayrıca teşekkür etti.

 

ORAK1439Sandy sonrası yardıma muhtaç çok sayıda insana el uzatarak yardımcı olan  ve daha sonra sörf yaptığı sırada hayatını kaybeden Dylan Smith’e (23) ise ‘şefkat’ ödülü verildi. Yine aynı bölgede kasırga mağdurlarının yaralarını sarmaları için yardımcı olan Michael Mccreesh, Nicholas Murphy, Gina Rattan ve Ty Sullivan’a ‘yardımseverlik’ ödülü verildi. Ödülü takdim eden Patricia Dorfman isimli Amerikalı yardımsever, hizmetin çok güzel işler yapmaya çalıştığını anlattı. Hizmet hareketinin tamamiyle gönüllülerden oluştuğunu ve insanların büyük gayret göstererek çalıştığını ifade eden Dorfman, TCC’de tanıştığı insanların çok yardımsever olduklarını söyledi. TCC’nin kasırga sonrası yardıma muhtaç insanlara yardımcı olmaya gayret göstermelerinin çok samimi bir davranış olduğunu kaydeden Dorfman “ TCC’nin her zaman insanlara yardımcı olduğunu söyleyebilirim. İnsanlar arasında iyi bir diyalog kurup, ilişkileri geliştirmek istiyorlar. Bunlar çok önemli. Bugün de burada ödül töreninde birlikte olmamız çok güzel. Organize eden herkesi tebrik ediyorum.”şeklinde duygularını aktardı. Dorfman, hizmet çalışanlarının kendisine 60’li yıllardaki Amerikalıları hattırlattığını ifade etti. Ödülü alanlar ise, kendilerine bu ödülü layık gören TCC’ye teşekkür etti. Piyanist David Shenton ve Şarkıcı Erin Shirks Hoca Efendi’nin şiirlerinden bestelenen ‘Rise Up Colors of Peace’ albümünden “Kalk Yiğit”, “Hicran” ve “Ümit” parçalarını seslendirdi.

IMG 8636Programda, kasırga sırasında hayatını kaybeden insanları anmak için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ödül törenine Budist, Hindu, Mormon, Katolik inanışlarına sahip çok sayıda insan katıldı. Son olarak katılımcılara teşekkür konuşması yapan TCC Queens Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, Fethullah Gülen Hoca Efendi’nin ‘gönlünüzde herkesin oturabileceği bir sandelye olsun’sözüne atıfta bulunarak “ Bu akşam salonda 200 sandelye var ama gönlümüzde Queens’i alacak 3 milyon kişiye yer var. Bu akşam bizi yanlız bırakmayan bütün dostlara teşekkür ederiz.”şeklinde konuştu.  

 

Ödül töreninde katılımcılara Türk yemek ve tatlıları ikram edildi. Program davetlilerin katılımı ile çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.