TCC, New Hampshire eyaletinin üst yönetimini dostluk yemeğinde buluşturdu

TCC, New Hampshire eyaletinin üst yönetimini dostluk yemeğinde buluşturdu

New Hampshire Türk Kültür Merkezi (TCC) düzenlediği Dostluk Yemeği ve Ödül Töreni ile eyaletin üst düzey yöneticilerini ve saygın isimleri aynı masada buluşturdu.

Yaptığı etkinliklerle New England bölgesinde ses getiren New Hampshire (NH) TCC, dün yine bunlara bir yenisini ekledi. Eyaletin başsavıcısında senatörlerine, milletvekillerinden federal senatör eşlerine ve bölgedeki Ahıska Türklerine kadar geniş katılımlı ödül töreni düzenlendi. Bu sene 4. yapılan Dostluk Yemeği ve Ödül Töreni’nin ana teması Paris ve Ankara’daki kanlı terör saldırılarının kınanması ile İslam dininin şiddeti tasvip etmediği mesajı oldu.

NH eyaleti Adalet Bakanı Joseph A. Foster da TCC’nin dostluk yemeğine katılan isimlerden oldu. Programda konuşan Foster, IŞİD terör örgütünün Lübnan’da, Mısır’da ve Fransa’da yaptığı terör eylemleri ile tüm Müslümanları terörist gösterme çabası olarak değerlendirdi.

IMG_7539Kendisinin ikinci defa TCC’nin dostluk yemeğine katıldığını ve eyaletteki diğer Müslüman gruplar ile de irtibatlı olduğunu ifade eden Foster, ‘‘Müslüman liderlerin bu terör saldırılarını kınaması ve karşısında olmaları çok önemli. Bu nedenle bugün bu programda olmaktan dolayı çok mutluyum’’ dedi.

Türkiye’yi TCC’nin daha önce katıldığı dostluk yemeği programı ile daha iyi tanıma imkanı olduğunu belirten Bakan Foster, ‘‘İşin aslı sizlerin programına katılıncaya kadar fazla bir bilgim yoktu Türkiye hakkında… İnsanlarımız ve ülkelerimiz arasındaki iyi ilişkiler ancak pozitif enerji ve fayda doğurur’’ diye konuştu.  

PROF. DR. SARITOPRAK:  HİZMET HAREKETİ HER TÜRLÜ RADİKALİZMİN KARŞISINDADIR

Programın ana konuşmacısı olan John Carroll Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeki Toprak yaptı. Toprak, Paris ve Ankara’daki kanlı terör saldırılarına dikkat çekerek, bu tür şiddet eylemlerinin Kur’an’a ve Peygamber Efendimiz (SAV) öğretilerine ters olduğunu dile getirdi. Konuşmasında ‘Müslüman o dur ki, insanlar dilinden, elinden emin olunan insandır’ hadisini hatırlatan Sarıtoprak, radikal grupların her dinde olduğu gibi İslam’da da bulunduğunu ifade etti.

Konuşmasına Paris ve Ankara’da teröre kurban gidenlere ve yakınlarına dilediği taziye ile başlayan Sarıtoprak,  Hizmet Hareketi’nin her türlü radikalliğe karşı olduğunu ifade etti. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin öğretilerinin Kur’an ve Sünnet merkezli olduğunu belirten Sarıtoprak, Peygamberimizin hayatının hiçbir döneminde şiddet veya aşırılığa müsaade etmediğini ifade etti.

‘‘HİZMET, BARIŞIN TESİSİNE DAİR BENİ UMUTLANDIRIYOR’’

Radikal grupların insanlığın barışın, adaletin geleceğine dair umutlarını kırsa da kendisinin karamsarlığa kapılmadığını aktaran Sarıtoprak, ‘‘Ben barışın tesisine inanıyorum çünkü Hizmet Hareketi sulhun yeryüzünde tesisine dair beni umutlandırıyor. Ve ben Hizmetin bunu başaracağına inanıyorum’’ diye konuştu.  

Hizmet Hareketine gönül vermiş insanların dünya genelinde 170 ülkede iki bine yakın okul açıp eğitim faaliyetlerinde bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Sarıtoprak, ‘‘Her gittikleri yerde Hizmet insanları (gönüllüleri) oradaki halk ile sıcak ilişkiler kuruyor, o insanların dertlerine çare arıyor. Bu okullarda insani evrensel değerler öğretiliyor’’ dedi.

IMG_7510Hizmet Hareketi’nin ve Hocaefendi’nin demokrasiden yana olduğunu ve olmayı da sürdüreceğini vurgulayan Zeki Sarıtoprak, ‘‘Fethullah Gülen Hocaefendi bu inançla Türkiye’de iken tüm semavi dinlerin temsilcileri ile diyalog hizmeti başlatmıştı. Bugün bunu dünya genelinde yapmayı sürdürüyor… İnanıyorum ki Hocaefendi’nin bu vizyonu hayata geçse ve semavi dinler arasında dayanışma olsa, bugün dünya da barış tesis edildiğine şahit olurduk’’ şeklinde konuştu.

NY eyaletinin Manchester şehrinde yapılan ödül törenine 200’e yakın davetli katıldı. Türkiye sergisinin yanı sıra kaligrafi ustası Aydın Çayır’ın canlı performansı geceye renk kattı.

Patrick Boyle ile Patricia O’Brien ikilisi de Avustralyalı besteci Eric Bogle’nin Çanakkale savaşında hayatını kaybedenler için yazdığı şarkıyı seslendirdi. Emekli dedektif olan Boyle, Çanakkale şehitliğini ziyaret ettiğini ve o savaşta ölen tüm askerlerin mezarlarının yanyana olmasından çok etkilendiğini söyledi.

Boyle ‘‘Çanakkale mezarlığında gördüğüm bana Türk milletinin ne kadar hoşgörülü, misafirperver ve gönül zengini olduklarını gösterdi’’ dedi.  

New England bölgesi Türk Amerikan Konseyi Birliği (CTAA) Başkanı Eyüp Şener’in konuklara yaptığı ‘’hoşgeldiniz’’ konuşması ve Hocaefendi’nin ‘Müslüman terörist olamaz, teröre bulaşmış kişi de Müslüman kalamaz’’ sözleri salondan büyük alkış aldı.

IMG_7558DÖRT DALDA ÖDÜL VERİLDİ

Bu yıl TCC New Hampshire dört dalda eyaletin önde gelen isimlerine ödül verdi.

TCC’nin 2015 Dostluk Ödülü federal Senatör Jeanne Shaheen’in eşi Bill Shaheen’e verildi. Topluma Hizmet Ödülünü Kızılhac’ın NH ve Vermont eyaleti Temsilcisi Maria Devlin aldı. Ticaret dalında eyaletin Ekonomik Kalkınma ve Kaynaklar Departmanı Direktörü Jeffrey Rose ile Eğitim dalında Hopkinton High School okul Müdürü Chirstopher Kelley aldı.

Programa eyaletin federal senatörleri olan Jeannen Shaheen ile Kelly Ayotte ile Vali Maggie Hassan tebrik mesajı gönderdi.

Gecede ayrıca TCC’nin NH eyaletinde yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Kongre adına Milletvekili Jack Balcom, Eyüp Şener’e ‘‘Takdirnağme’’ verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.