TASO Cleveland’da ‘social night’ gecesi

TASO Cleveland’da ‘social night’ gecesi

Turkish American Society of Ohio bünyesinde faaliyet gösteren TASO Cleveland’da 30 Nisan tarihinde düzenlenen “Social Night” programı yine renkli görüntülere sahne oldu.

Her ayın son Cumartesi günü düzenlenen bu programda konuklara farklı konularda güzel bir aksam yaşama imkanı veriliyor. Program ayın konusunun sunumuyla başlıyor, vakıf üyelerinin hazırlayıp sunduğu seçkin Türk yemekleriyle devam ediyor ve çay faslıyla son buluyor.

Bu ayın konusu IFLC ( International Festival of Language & Culture) olarak düzenlenen programda, 28 Nisan 2016 da Washington DC’de gerçekleştirilen IFLC programından görüntüler sunuldu. Başkan Obama’nın programa gönderdiği mesajı okundu.

Program festival hakkında yapılan sunum ile başladı. Moldova’da Amerika’yı temsil eden lise 3 öğrencisi Alissa şarkısını canlı olarak seslendirdi. Misafirlerden büyük alkış alan Alissa, Moldova’da geçirdiği günlerini video ve resimler halinde misafirlerle paylaştı. Yaşadığı ve gördüğü güzellikler karşısındaki duygularını, diğer ülkelerden gelen öğrencilerle kurduğu arkadaşlıkları anlatan Alissa, imkanı olursa bir daha gelmek istediğini söyledi.

Programın diğer sunumunu yapan ve lise 1 öğrencisi Meryem, “Yeni bir dil öğrenme” başlıklı sunum yaptı. İngilizce, Arapça ve Türkçe olmak üzere 3 dil bilen Meryem  sunumuna başlarken ve bitirirken konukları bu 3 dilde selamladı. Meryem bir kaç dil daha öğrenmek isteğini de dile getirdi.

Çok anlamlı geçen programda katılımcılar arasında duygulu anlar yaşandı. Seçkin Türk yemekleri ve çay ikramı yapılan program hediye çekilişiyle son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.