TASM’ın sezonluk yemek kursu ‘börek’ ile son buldu

TASM’ın sezonluk yemek kursu ‘börek’ ile son buldu

Michigan Türk-Amerikan Derneği (TASM)’ın kadın kolları tarafından Detroit şehrinde düzenelen sezonun son yemek kursu Türk böreklerinin yapımı ile tamamlandı.

 

Çarşaf, bor ve kalem böreğinin tarifinin verilmesinin ardından adım adım uygulamalı olarak yapılan börekler katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Her sezon olduğu gibi TASM’ın yemek kursuna bu dönemde yoğun ilgi olması nedeniyle talepler arasında elemelerle sınıf oluşturuldu. Yemek kursunun her dersine katılan Anna Opel ile oğlu Jonathan, daha önce iki yıl Türkiye’de yaşadıklarını ve Türk mutfağına karşı özel ilgilerinin olduğunu söyledi. Kurs ile börek yapmayı öğrendiğini belirten Ana Opel, ancak bunun çok da kolay olmadığını ifade etti.

 
Kursun bir diğer katılımcısı olan Maha Hussein ise aslen Iraklı olduğunu belirterek, böreğin kendi mutfak kültürlerinde olduğunu ancak Anadolu’da bunun nasıl yapıldığını öğrenme merakıyla kurs aldığını dile getirdi.

 
TASM’ın daha önce de yemek kurslarına katıldığını ifade eden Bibianne Yu, ‘‘Burada yemek yapmayı öğrenmek kadar farklı kültürden insanlarla biraraya gelmek de benim için büyük mutluluk.’’ dedi.

 
Türklerin misafirperverliği ve sıcaklığından da çok etkineldiğini aktaran Yu, ‘‘Bu insanların kapıları herkese açık. Burada insan kendini yalnız hissetmiyor.’’ diye konuştu.

TASM yetkilileri yeni sezon kurs için kayıtlarının yakında başlayacağını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.