TABN girişimcileri Washington’da buluşturdu

TABN girişimcileri Washington’da buluşturdu

Türk Amerikan İş Ağı (Turkish American Business Network – TABN) ABD’nin doğu yakasında yaşayan 250 den fazla girişimciyi başkent Washington’da buluşturdu.

Orta Atlantik Küçük İşletmeler Zirvesi adıyla bu yıl ilk kez düzenlenen programa ABD’nin 7 eyaletinden girişimciler yoğun ilgi gösterdi. Tüm gün süren zirve kapsamında düzenlenen oturumlarda, alanlarında uzman 20 den fazla konuşmacı söz aldı. Oturumlarda, çeşitli sektörlerden başarılı iş adamları, uzman akademisyenler ve hükümet yektkilileri, banka ve alternatif işletme kredileri, lokal, eyalet ve federal yönetimlerden ihale alma şartları ile işletmelerin hızlı büyümelerini sağlayacak konuları ele aldı.

Programa bir çok bölgenin belediye başkanı ve milletvekili katıldı. Zirvenin kapanış galasında söz alan Cumhuriyetçi Parti Virginia Milletvekili Rob Wittman, ABD’de iş yapan girişimcilere tavsiyede bulundu ve bu yönde doğru eğitimin öneminden bahsetti. Wittman, girişimcilerden hem Türkiye hem ABD’deki iş fırsatlarını yakından takip etmelerini ve bunları değerlendirmelerini istedi. Türk girişimciler için ABD’de iş yapmalarında kolaylık sağlanması ve ABD’li girişimcilerin Türkiye’de iş yapmalarına kolaylık sağlanması gerektiğini dile getiren Wittman, “Bu şekilde işbirliğimizi artırır ve daha hızlı büyürüz.” dedi. Türkiye’yi bir çok kez ziyaret ettiğini ve ziyaretleri kapsamında girişimciler ile bir araya geldiğini belirten Wittman, iki ülke arasında iş birliğinin kuvvetlendirilmesi adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

ABD’nin gelir düzeyi en yüksek bölgesi olarak gösterilen Alexandria Belediye Başkanı William D. Euille, Washington çevresinin ülkenin ekonomik olarak en güçlü bölgesi olduğunu dile getirdi. Bölgenin ekonomik gücünü gösteren bazı rakamlar veren Euille, “Dünyada ticaretin yapılabileceği en güzel yerde bulunuyorsunuz.” dedi.

Programda 100’den fazla şubeside 2 binden fazla kişiye istihdam sağlayan Vocelli Pizza’nın sahibi Varol Ablak da başarı hikayesini anlattığı kısa bir konuşma yaptı.

Programın kapanış galasını sunan Amerikalı komedyen Dan Nainan izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Orta Atlantik Küçük İşletmeler Zirvesi çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.