Syracuse’de kahvaltı sofraları

Syracuse’de kahvaltı sofraları

Syracuse Türk Kültür Merkezi, Syracuse civarında yaşayan kadınlara yönelik bir kahvaltı programı düzenledi.

Syracuse sakinlerinin Türk misafirperverliğinin önemli bir boyutu sayılan ikram geleneğiyle tanıştıkları kahvaltı programında ilk olarak Türk Kültür Merkezi tanıtıldı.

Ardından, Syracuse’de yaşayan Türk kadınların hazırladığıikramlar misafirlere takdim edildi. Sonrasında ise Diyetisyen Melek Elif Yavuz, günün en önemli öğünü olarak nitelendirdiği kahvaltı konusunda bir konuşma yaptı. Yavuz, kahvaltı ve okul başarısı arasındaki ilişki üzerine yapılmış çalışmalara atıflarla başlayan konuşmasında, güne kahvaltı ile başlamanın önemini vurguladı.

Daha sonra katılımcıların yoğun geçen günlerinde onlara yardımcı olacak pratik kahvaltı hazırlama önerileri sundu. 8 Ekim 2014 tarihinde New York Times gazetesinde çıkan ve farklı ülkelerdeki çocukların kahvaltı alışkanlıklarını anlatan bir makaleyi dinleyicilerle paylaşan Yavuz, kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu hemen herkesin kabul ettiğini fakat kahvaltılıkların ülkeden ülkeye değiştiğini belirtti.

Diyetisyen Melek Elif Yavuz’un sunumunun ardından katılımcılar doğup büyüdükleri ya da iş veya eğitim amaçlı bulundukları çeşitli ülkelerdeki kahvaltı alışkanlıklarını anlattılar.

Suudi Arabistan, İngiltere, Meksika, Hollanda ve Türkiye’deki kahvaltı sofralarında yenilenlerin anlatıldığı bölüm katılımcıların çok ilgisini çekti.

Programda daha sonra Syracuse Türk Kültür Merkezi gönüllülerince evlerde düzenlenen aylık kahvaltı programlarına yaklaşık iki buçuk yıldır katılan Dessi Kirilova, kahvaltı izlenimlerini katılımcılarla paylaştı.

Program, katılımcıların Syracuse Türk Kültür Merkezi’nin Nisan ayında düzenleyeceği Cooking Class (Yemek Pişirme Dersi)programına ve Film Gecesi’ne davet edilmesiyle sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.