Syracuse’da iftar heyecanı

Syracuse’da iftar heyecanı

Syracuse Türk Kültür Merkezi gönüllüleri, 2 yıldır devam eden kahvaltı gruplarıyla iftar açmanın sevincini yaşıyor.

Bu sefer bir değişiklik yapıp kahvaltı yerine akşam yemeğinde buluşma fikri grup üyeleri tarafından onay görünce, iftar sofrasında buluşan Türk ve Amerikalı katılımcılar, Ramazan’da da birlikteliklerine devam etmenin keyfini yaşadılar.

Misafirlerin ilgisini ilk çeken iftar sofrasının zerafeti ve zenginliği oldu. Kendilerinin ziyafete geldiğini söyleyen, Syracuse Üniversitesi, Maxwell’de çalışan Olivia Knodt için bu ilk iftar tecrübesi idi. Olivia hanıma göre, yemeğe başlamak için ezan saati’nin beklenmesi, gün boyunca hiç birşey yenilip-içilmemiş olması ilgi çekiciydi. Buna dayanmanın zor olduğu ama insanın irade eğitimine çokça katkıda bulunduğu, çocukların, çalışanların da bu şekilde oruç tuttuğu söylenince, şaşkınlıkla ve takdirle karşılayan ziyaretçiler, yemek sonrasında Ramazan Ayı ve Türk Kültüründeki önemi hakkında sohbet edip, merak ettikleri soruları sordular.

Kişinin bireysel gelişimine sağladığı katkının yanı sıra, yardımlaşmanın artması ve tanıdıkların iftara daveti ile sosyal gelişime de güçlendirdiği belirtilen Ramazan ayı sonunda yaşanan bayram sevinci üzerine de konuşuldu.

TCC Syracuse gönüllüleri, her hafta en az 2 akşamını toplu iftar organizasyonuna ayırmış bulunmakta.

Toplu iftarların yanı sıra “Meet your Neighbors” projesi kapsamında Amerikalı dostlarını ve ailelerini ağırlayan Türk Aileler, bu sayede karşılıklı ilişkilerin gelisitiğini ve güçlü bağların kurulduğunu aktarıyor.

Farklı kültürden birini evinde görmenin ve aile yaşantısını gözlemlemenin kendileri için de ilgi çekici olduğunu söyleyen katılımcılar, gösterdikleri misafirperverlik, içtenlik ve cömertlik için Türk ailelere müteşşirler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.