Syracuse çocuklarına bol şekerli Kurban Bayramı

Syracuse çocuklarına bol şekerli Kurban Bayramı

New York eyaletinin Syracuse şehrindeki yaşları 4-12 arasında değişen 20 kadar Türk çocuğu geçen Kurban Bayramı’nın 2.gününde, Türk komşularının kapılarını çalarak büyüklerinin bayramlarını kutladı ve şeker topladılar.

Gurbette bayram tadını şekerlerle çıkaran çocuklardan 6 yaşındaki Melike Düz Niloya çizgi filmde şeker toplamayı gördüğünü ve en büyük hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

Kendisinden üç kelime ile bayramı tanımlaması istenen 11 yaşındaki Taha Hayali de el öpmek, şeker ve harçlık diyerek bayramı özetledi.

Organizasyonda gönüllü velilerden Ayşegül Koçak gurbette bayram geçiren çocuklara Türk değerlerinin öğretilmesi ve benimsetilmesi açısından bu tür aktivitelerin önemine dikkat çekerken, çocuklar için şeker hazırlayan Syracuse sakinlerinin de bayramda kapılarının çalınmasından çok memnun olduklarını dile getirdi.

Etkinliğe üç çocuğu katılan veli Esra Sula da bu tür organizasyonların devamından mutluluk duyacağını belirtirken gönüllü arkadaşlara teşekkürlerini iletti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.