Syracuse Belediyesi, 23 Nisan’ı Türk Günü ilan etti

Syracuse Belediyesi, 23 Nisan’ı Türk Günü ilan etti

New York eyaletinin Syracuse şehri belediyesi 23 Nisan’ı Türk Günü ilan etti. Belediye yetkilileri, Syracuse Türk Kültür Merkezi (TCCS) ve Syracuse Üniversitesi Türk Öğrenci Birliği (TSA) işbirliğiyle düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında, bu günü Türk Günü ilan ettiklerini duyurdu.


Program Syracuse belediye başkanı Stephanie Miner adına Tim Carroll’un 23 Nisan’ın Türk Günü olarak kutlanacağını duyurmsıyla başladı. Tim Carroll programa bu kadar büyük katılım olmasından ve Türklerin misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra Türk Günü ilanı belgesini Syracuse’da yaşayan Türk toplumunu temsilen Dr. Yaman Ekşioğlu’na takdim etti.

Programda Syracuse Türk Kültür Merkezi haftasonu okulu öğrencileri Türk bayrağını İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekerken öğrencilerden Ömer Faruk Keleş de Syracuse’da yaşayan Türk çocukları adına bir konuşma yaptı. Keleş tüm çocukları dünya barışı için işbirliği yapmaya davet etti.


Program daha sonra Syracuse Üniversitesi Türkçe Programı öğrencilerinin sergilediği, yöresel halk oyunlarımızdan çökertme gösterisi ile devam etti.

Syracuse Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Moynihan Avrupa Çalışmaları Merkezleri Yardımcı Direktörü Havva Karakaş Keleş ise yaptığı kapanış konuşmasında 23 Nisan’ın Syracuse şehrinde Türk Günü ilan edilmesinin Amerika’da yaşayan Türk çocuklarını içinde yaşadıkları topluma aktif şekilde katılmaları yönünde teşvik edeceğini vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.