23 Nisan, Syracuse’te Türk Günü ve Çocuk Bayramı ilan edildi

23 Nisan, Syracuse’te Türk Günü ve Çocuk Bayramı ilan edildi

New York Eyaleti’nin Syracuse şehri belediyesi, 23 Nisan’ı şehrin önde gelenlerinin katıldığı bir programla kutladı.

Syracuse Türk Kültür Merkezi (TCCS) ve Syracuse Üniversitesi Türk Öğrenci Birliği (TSA) işbirliğiyle düzenlenen programda 23 Nisan tarihi Türk Günü ve Çocuk Bayramı ilan edildi.

Programda Syracuse Belediye Başkanı Stephanie Miner adına bir konuşma yapan Van Robinson, 23 Nisan’ı Türk Günü olarak kutlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Türklerin şehir kültürüne ayrı bir zenginlik kattığını ifade eden Robinson, bu insanların gurbette kendilerine ikinci ev olarak Syracuse’u seçmelerinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Syracuse Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Merkezi Yardımcı Direktörü Havva Karakaş Keleş ise 23 Nisan’ın Syracuse’te Türk Günü ve Çocuk Festivali olarak ilan edilmesinin ABD’de yaşayan Türk çocuklarını içinde yaşadıkları topluma aktif şekilde katılmaları yönünde teşvik edeceğini vurguladı.

Robinson, konuşmasının ardından 23 Nisan’ı Türk Günü olarak ilan eden belgeyi Türk Kültür Merkezi Başkanı Timur Saka’ya takdim etti.

Türk Kültür Merkezi hafta sonu öğrencileri program kapsamında özel bir folklor gösterisi sergiledi. Türk Günü programı, okunan İstiklal Marşı’nın ardından göndere bayrak çekilmesiyle son buldu.

IMG_8349

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.