SUNY New Paltz’da Türk günü

SUNY New Paltz’da Türk günü

Türk Kültür Merkezi Albany (TCCA) ve Türk-Amerikan Öğrenci kulübü (TASA) New York Eyalet Üniversite’lerinin en gözde okullarından biri olan SUNY New Paltz’da Türk Günü programı düzenledi.


Bu yıl ikincisi düzenlenen programa 130 civarında öğrenci ve öğretim görevlisi katıldı. Programa SUNY New Paltz Rektörü Donald Christian, Uluslararası Eğitim Departmanı Dekanı Bruce Sillner, İkili Diploma Ofisi müdürü Kathleen Geher ve Doçent Doktor İlgü Özler konuşmacı olarak katıldılar. Programın onur konuğu ise SUNY New Paltz mezunlarından olan New York Eyalet Meclisi üyesi Kevin Cahill idi. Cahill yaptığı konuşmada daha önce birkaç kez Türkiye’ye gittiğini, Türkiye’yi çok sevdiğini ve SUNY New Paltz’da birçok Türk öğrencinin eğitim görmesinden dolayı buranın Amerikalı Türkler için bir eğitim merkezi olduğunu söyledi.


Konuşmacıların ardından programa Türk mutfağının birbirinden lezzetli eşsiz yemekleri ile devam edildi. Konuklar bir yandan yemek yerken bir yandan da sanatçı Ali Kahya’nın müzikleriyle eğlendiler. Yemekten sonra ise milletvekili Kevin Cahill kendi elleriyle hazırladığı Türk kahvelerini konuklara ikram etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.