Silikon Vadisi’nde iftarda Kenya ile görüşüldü

Silikon Vadisi’nde iftarda Kenya ile görüşüldü

Her yıl Ramazan ayında gönüllülerinin hazırladığı iftarlar vesilesiyle dinler ve kültürler arası diyalog ve anlayışa katkı sağlayan Pasifica Institute Silikon Vadisi şubesi bu yıl da iftarlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Önceki akşam yapılan iftar öncesinde Global Ministry Üniversitesi’nde görev yapan Gerald Grudzen katılımcılara Güney Asya, Afrika ve Amerika’da dinler arası diyalog için geliştirilen yeni modellerden bahsetti.

Bangladeş, Kenya ve Doğu Afrika’da denemeye başladıkları yeni modellerde Hizmet Hareketi ile işbirliği halinde çalışıldığını ifade eden Grudzen, örnek olarak Hizmet Hareketi’nin Türkiye’ye geziler düzenlediğinden ve bu geziler vesilesi ile insanların birbirini daha iyi tanıma fırsatı bulduğunu anlattı. Global Ministry Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu yeni diyalog modellerinden birinin gezi ve ziyaret olduğunu söyledi.

Program esnasında farklı bir uygulama yapan Grudzen, davetlilerin önünde video konferans yolu ile Kenya ve Mombasa’daki üniversite hocaları ile program hakkında görüştü.

Program sonrasında, zengin Türk mutfağından birçok yemek çeşidinin masaları süslediği ilk iftar katılımcılarına Ramazan ayının Müslümanların hayatındaki yerini anlamalarına yönelik bir pencere açtı.

Bu iftar bazı katılımcıların şimdiye kadar katıldıkları ikinci veya üçüncü iftar olurken bazı katılımcıların ise ilk iftarıydı.

İftara katılan herkes organizasyonun bir diğerini anlamaya yönelik ortaya koyduğu işlevden duydukları memnuniyetini belirterek mekandan ayrıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.