Silikon Vadisi’nde çocuk iftarı

Silikon Vadisi’nde çocuk iftarı

Pacifica Institute Silikon Vadisi şubesinin bu yıl düzenlemiş olduğu geleneksel çocuk iftarı 5-12 yaş arası haftasonu okulu ve okul sonu programı öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Haftasonu okulu öğrencilerinin neredeyse tamamına yakını programa katıldı. İftara 5 dakika kala gelen öğrencilerin masalarına oturmalarıyla yemek servisi başladı.

Fırında patates kızartması, hamburger köfte ve çorba menüsü minik katılımcılar için adeta bir ziyafete dönüştü.

İftar yemeğini takiben yapılan yarışmada çocuklar eğlenceli dakikalar yaşadı. Yarışmada Ramazan ayı ile ilgili sorular soruldu. Çocuklara Ramazan’dan önce ve sonraki kutsal ayların ismi, Kadir gecesinin önemi, Ramazan ayı içinde verilmesi gereken sadakanın adı gibi sorular soruldu.

Ayrıca Ramazan’ın birlik, beraberlik ve dünyadaki aç insanları anlama amaçlarının da olduğuna dikkat çekmek amacıyla bu iftarın düzenlendiği vurgulandı. Tüm gün ve tekne orucun tutan çocuklara teşvik amaçlı hazırlanan tebrik belgesi verildi.

İftar yemeğinin ardından başlayan palyaço gösterisiyle çocuklar eğlenceye doydu. Ayrıca tüm çocuklara otomatik havlayan pelüş köpek oyuncağı hediye edildi.

Yemek sonrasında ikram edilen meyve, emoji şekilli kurabiye ve kap kek servisi çocukları çok mutlu etti.

Mutlu ve güzel duygularla ayrılan öğrenciler öğretmenlerine seneye de bu iftarı düzenlemelerini rica etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.