Silicon Vadisi’nde ‘Diyalog İftarı’

Silicon Vadisi’nde ‘Diyalog İftarı’

Pacifica Enstitüsü, Ramazan ayı vesilesi ile faaliyette bulunduğu bölgelerde, kanaat önderlerinin toplumla buluşması için çeşitli fırsatlar oluşturmaya devam ediyor. Bunun son örneklerinden birisi de Silicon Vadisi’nde gerçekleşti.

San Jose Belediye Başkanı Sam Liccardo, San Jose Şehir Meclisi Üyesi Raul Peralez, Santa Clara Board of Supervisors Başkanı Dave Cortese, Mountain View Şehir Melis üyesi Mike Kasperzak ve San Jose Polis Amiri Larry Esquivel gibi isimlerin de aralarında bulunduğu seçkin bir davetli grubunun katılımı ile yapılan iftar programı Haziran ayının son günü gerçekleşti.

Tüm kanaat önderleri, Silikon Vadisi’nin çok çeşitli kültürlerinin içerisinde barışı ve diyalogu geliştirmek için yaptığı faaliyetlerden dolayı Pacifica’ya teşekkür eden kısa konuşmalar yaptılar. Şehir meclisi üyeleri bölgeleriyle ilgili sorulara ya da isteklere cevap verebilmek için kendi bölgelerinden insanları da yemeğe davet etmişlerdi.

Sam Liccardo, 6 aydır San Jose Belediye Başkanı olarak yaptıklarına dair bazı satır başlarından bahsetti. Kütüphanelerin artık dört buçuk gün değil, haftanın 6 günü açık olduğunu vurguladı. Aynı zamanda şehirdeki suç oranını düşürmek amacıyla görevlilerin sayısını artırmak için Halk Güvenliği Bakanlığı’yla çalıştıklarını belirtti.

Başkanın bahsettiği bir diğer nokta ise evsizlikti. Evsiz insanların normal ve üretken vatandaşlara dönüşmelerini sağlayacak yeni programlar geliştirdiklerini ifade etti.

Liccardo aynı zamanda ekibinin, Pacifica Enstitüsü’nün her yıl düzenlediği Çocuk Festivali’nin eş organizatörü olduğunu belirtti. 3 Ekim’deki festival açılışında bulunma sözü verdi ve tüm misafirleri bu önemli etkinliğe davet etti.

Çocuk Festivali geleneksel olarak San Francisco’da düzenleniyordu ama bu yıl, Başkan Liccardo’nun da desteğinden dolayı San Jose’ye taşınacak ve San Jose şehir merkezinde Çocuk Keşif Müzesi’nde yapılacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.