Sevgi çocukları Brüksel’i salladı

Sevgi çocukları Brüksel’i salladı

Bu yıl 30’dan fazla ülkede barış mesajları veren Dünya Çocukları, son gösterisini Brüksel’de gerçekleştirdi.

Yaklaşık 5 bin kişi Forest National salonunu doldururken, Belçika Prensi Laurent, Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Federal Meclis Başkanı Sigfried Bracke, Parti Başkanları ve NBA oyuncusu Enes Kanter de bu unutulmaz anlara şahitlik yaptılar.

Geçen yılki program Avrupa Parlamentosu’nun himayesinde gerçekleşirken, bu sene de UNESCO programa ev sahipliği yaptı.

festvYaşanan terör saldırıları sonrasında zor günler geçiren Belçika’ya, Dil ve Kültür Festivali nefes aldırdı.

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Festival, 30’dan fazla ülkede yaptığı gösteriler sonrasında son gösterisini Brüksel’de gerçekleştirdi.

150 farklı ülke ve 5 kıtadan toplam 400 barış elçisi, Brüksel’i kendine hayran bıraktı. Yaklaşık 5 gündür Belçika’da olan çocuklar, bu günler boyunca yaptıkları sürpriz gösterilerle de Belçikalıların beğenisini topladı.

Final gösterisinde salonu tamamen dolduran izleyiciler de yine tarihi anlara şahitlik ettiler. Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerine ait halk oyunlarını, şarkılarını ve koreografileri izleme fırsatı buldular. Programda Belçikalı sanatçı Ozark Henry de terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına bir şarkı seslendirdi.

Henry, farklı kültürleri bir araya getirmenin önemine dikkat çekerken, “ Bu çocuklar sizin geleceğiniz. Bu dönemde ihtiyacımız olan dayanışmadır” dedi.

Bu çocuklar bizim göremediğimizi görüyorlar

Programa ailesiyle birlikte katılan ve gösteri boyunca sık sık ayağa kalkarak alkışıyla tempo tutan Belçika Prensi Laurent’te yaptığı açıklamada,  barış çocuklarının gelecek adına umut olduğunu ifade etti.

Laurent, gösteriden çok etkilendiğini ve aynı zamanda organizatörlerin de bu tarz bir gösteriyi hazırlayabilmiş olmalarının da kendisini etkilediğini söyledi. Laurent, müziğin ortak bir dil olduğunu da aktarırken, “ Avrupalılar da bu yönde bir efor sarf etmeliler. Türkiye’yi daha iyi tanımalılar. Birbirimize yaklaşmanın tek yolu budur” dedi. Laurent, “ Bu çocuklar çoktan sınırları kaldırmışlar. Aralarında sınır yok. Onlar bizden çok uzaktalar. Bizim hala anlayamamış olduklarımızı bu çocuklar anladılar” dedi.

fesvtHer  gün dünyanın renkleri olsun

İki yıl üst üste programa katılan Belçika Federal Parlamento Meclis Başkanı Sigfried Bracke da yaptığı konuşmada birliktelik mesajı verdi. Bracke: “Bu güzel gösteri için teşekkür ediyorum. Gelin birlik olalım ve daha iyi bir  dünya için çalışalım. Her gün dünyanın renkleri olalım” dedi.

Bu çocuklar size bazı değerleri gösteriyor

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders da dünyanın çocuklarını tekrar Brüksel’de ağırlamaktan gurur duyduğunu aktarırken, “ Bu 350 çocuk burada size inanılmaz bir gösteri sunacaklar ama aynı zamanda bazı değerleri hatırlatacaklar” dedi.

Hepsi birer dev yürek

NBA oyuncusu Enes Kanter de, “Ben kendimi dev adam zannederdim ama bu sevgi ve barış köprüleri kuran güzel kardeşlerimiz ve yürekleri birer devmiş” dedi. Kanter, Hakan Şükür’ün de selamlarını ileterek, “Sizler için bir değil, bin can feda olsun” dedi.

Bu festival Eurovision’dan çok daha iyi

Anvers Belediye Başkan Yardımcısı Philippe Heylen ise konuşmasında, Dünyanın Renkleri Festivali’nin Eurovision’dan çok daha güzel bir festival olduğunun altını çizdi. Heylen, dünyanın diyaloga ihtiyacı olduğunu da aktarırken, barış çocuklarının bunu çok iyi yaptığını aktardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.