Seattle’da diyalog iftarı

Seattle’da diyalog iftarı

Pasifika Enstitüsü Seattle Şubesi 29 Haziran’da dinlerarası diyalog iftarını gerçekleştirdi.

Seattle Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı, Faith Action Network ve Seattle Kiliseler Konseyi’nin de sponsor olduğu dostluk iftarına farklı dinlerden ve kültürlerden 110 temsilci katıldı.

Gecenin misafir konuşmacısı Dr. Reuven Firestone sözlerine, “Bir Musevi olarak, Cezivit bir üniversitenin ev sahipliği yaptığı, Müslüman bir kurumun organize ettiği dinlerarası diyalog iftarına katılmak benim için bir ayrıcalık oldu” diyerek başladı.

Firestone, Pasifika Enstitüsü başta olmak üzere programa desteği olan kurumlara ve katılımcılara teşekkür etti. Dr. Firestone, dünyada yaşanan bu kadar kötü hadiseler olurken, özellikle İbrahimi dinlerin temsilcilerinin bir araya gelip ortak yaşama kültürünü yaymaları gerektiğini ifade etti.

Tevrat, İncil ve Kuran’da bir arada yaşamanın önemine vurgu yapıldığını ifade etti ve Kuran’da Hucurat Suresi’nin 13. ayetini hatırlatarak asıl önemli olanın iyi bireyler olarak, insanlığa örnek olmak gerektiğini vurguladı.

Allah (cc) Kuran’ı Kerim’de Hucurat Suresi’nin 13. ayetinde şöyle buyuruyor: “Ey insanlar, şüphe yok ki biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve sizi, aşiretler ve kabileler haline getirdik tanışın diye; şüphe yok ki Allah katında sevabı en çok ve derecesi en yüce olanınız, en fazla çekineninizdir; şüphe yok ki Allah, her şeyi bilir, her şeyden haberdardır.”

Dostluk iftarına katılan ABD Federal Başsavcısı Annette Hayes, daha barışçıl ve huzurlu bir toplum için, güvenlik güçleriyle sivil toplumun iyi bir uyum içerisinde çalışması gerektiğini, iyi bir sivil toplumun da ancak birbirlerini iyi tanımalarından geçtiğini ifade ederek, Pasifika Enstitüsü’ne ve sponsor olan diğer kuruluşlara teşekkür etti.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Adam Smith, yaptığı faaliyetlerden dolayı Pasifika Enstitüsü’ne bir plaket verdi.
Gecede ayrıca Pasifika Enstitü’sü, Seattle’da dinler arası diyalog çalışmalarında öne çıkmış Sanaa Corey, Philip Gerson, ve Michael Ramos’a “2016 Peace Building” barış ödüllerini takdim etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.