San Diego Kültür Merkezi’nde Ramazan dolu dolu geçiyor

San Diego Kültür Merkezi’nde Ramazan dolu dolu geçiyor

Mübarek Ramazan ayı, ABD’nin San Diego şehrinde hizmet veren Türk Kültür Merkezi’nde dolu dolu yaşanıyor.

San Diego’daki Türkler, kültür merkezinde Ramazan ayı boyunca devam eden programlar sayesinde, 11 ayın sultanını ibadet neşvesi içinde geçiriyor.

Kültür merkezinde her gün hatimle teravih namazı kılınırken, gündüz ise Kur’an okuma fırsatı bulamayanlar icin mukabele programı düzenlendi.

Ramazan ayı etkinlikleri için özel olarak hazırlanan San Diego Anatolia Türk Kültür Merkezi (ATCC) pek çok programa ev sahipliği yaptı. ‘Ramazan Özel’ programı, öğlen namazından önce ‘mukabele’ ile başladı. Program verilen iftar yemeği ile devam etti.

İftar sonrası kılınan akşam namazının ardından teravih namazına kadar çay eşliğinde kısa sohbetler yapıldı. ATCC San Diego Şubesi’nde teravih namazı hatimle kılındı.

Kültür merkezinde ilk defa hatimli teravih namazı kılındığını belirten San Diego ATCC yöneticisi Ahmet Çiftçioğlu, vatandaşlarının gösterdiği ilgiden memnun. Ramazan ayının en güzel şekilde idrak edilebilmesi için yoğun bir program düzenlediklerini ifade eden Çiftçioğlu, “Ramazan ayını en verimli şekilde geçirmek isteyen halkımız, hatimle kılınan teravih namazına büyük ilgi gösterdi. Amacımız, bu mübarek ayda özellikle bir çok farklı etnik kökenden Müslüman kardeşlerimizle daha çok bir araya gelip, onların da bizlerle beraber ibadet etmesini sağlamak ” diye konuştu.

HAFIZ HAMZA BİLGİÇ: “HATİMLİ TERAVİHE YOĞUN İLGİ BENİ ŞAŞIRTTI”

Hatimli teravih namazına katılımın oldukça yüksek olduğunu belirten Hafız Hamza Bilgiç ise bu durumun kendisini hem şaşırttığını hem de çok mutlu ettiğini söyledi.

Ramazan ayını değerlendirmenin Müslümanlar için büyük önem taşıdığını hatırlatan Bilgiç, “Hatimli teravihe katılımın az olacağını düşünüyordum fakat hiç de öyle olmadı. Özellikle çok sayıda farkli etnik kökenden kardeşimizin bize katılması beni çok memnun etti” diye konuştu.

ATCC tarafından düzenlenen Ramazan programına her gün mutlaka katıldığını belirten Bekir – Hafize İnci çifti, günde 3 cüz Kur’an-ı Kerim okuma fırsatı bulduklarını söyledi. Kültür merkezindeki etkinlikleri yakından takip ettiğini belirten İnci ailesi, 8 yıldır ABD’ye gelip gittiklerini ve özellikle bu sene ki Ramazan’ı çok farkli yaşadıklarını söylediler.

Hatimli teravih namazı kılmanın ayrı bir güzellik olduğunu belirten İnci ailesi, “Yıllardır gurbette Ramazan geçiriyoruz. İlk defa hatimli teravih namazı kılıyoruz. Biz önce katılımın az olacağını düşünüyorduk ama gün geçtikçe daha çok insanın geldiğini gördük. Bu konuda emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Hatimli teravih namazının diğer bir müdavimi ise San Diego’da yasayan Ahıska Türklerinin ileri gelenlerinden Rüstem Kakhramanov. Kakhramanov özellikle namazları kaçırmamak için her gün 45 dakikalık yoldan geldiğini belirtikten sonra, hayatında geçirdiği en güzel Ramazan ayının bu seneki olduğunu ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.