San Antonio Presbiteryen Kilisesi Türklere iftar verdi

San Antonio Presbiteryen Kilisesi Türklere iftar verdi

San Antonio’da faaliyet gösteren ‘Los Angeles Heights Presbiteryen Kilisesi’nin ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine yüze yakın davetli katıldı. Şehirde yaşayan Türkler ve Amerikalı komşularını bir araya getiren iftarda, misafirlere Türk yemekleri ikram edildi.


San Antoniolu müslümanlarla iftar sofrasında buluşmanın kendilerine mutluluk verdiğini söyleyen kilise baş rahibi Dr. Glenn Masters, iki toplum arasında var olan bağların daha da güçlenmesi için Allah’a dua ettiğini ifade etti. “Gizli kalmış ortak değerlerimizin bu gibi etkinliklerde gün ışığına çıkmasını temenni ediyorum” diyen Masters, bu amaç çerçevesinde Ramazan aylarında iftar vermeye her sene devam etmeyi amaçladıklarını belirtti.


Oruç tutmanın tüm dinlerde var olan bir dua olduğunu hatırlatan Masters, iftar yemekleri sayesinde iki toplum arasındaki ilişkinin bir üst seviyeye çıktığını söyledi. Rahip, “İftar davetimize icabet ederek bizi yalnız bırakmayan Müslümanlara ve kilise cemaatimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Masters, aynı sofrada buluşan Müslüman ve Hristiyanlara gösterdikleri hoşgörüden dolayı minnettar olduğunu söyledi. Masters, San Antonio Kültür Merkezi tarafından başka mekanlarda organize edilen iftarlara ve diğer etkinliklere cemaatiyle birlikte katıldıklarını da aktardı.


Davete katılan Türk toplumunu temsilen konuşan Beytullah Çolak ise misafirperverliklerinden dolayı Presbiteryen kilisesi cemaatine şükranlarını iletti. Çolak, Müslüman Türk toplumu olarak kendilerine daha önemli vazifeler düştüğünü ve bunun için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.