Salt Lake City’de Anlamlı Gece

Salt Lake City’de Anlamlı Gece

Salt Lake City South Valley Unitarian Universalist Society, geçmişten günümüze nükleer silahlar nedeni ile hayatlarını kaybetmiş veya hayatları etkilenmiş insanların anısına bu yıl beşincisini düzenlediği anma programını 27 Ocak tarihinde gerçekleştirdi.

Program Rev. Patty Willis tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı.

Nükleer silahların olumsuz etkileri, nükleer silahları ortaya çıkaran nedenler üzerine konuşuldu. Bu silahların ortaya çıkmasında en önemli etkenin bir ” korku” ortamı oluşturarak, ülkelerin kendilerini savunmaları adına nükleer silahların kullanımını gereklilikmiş gibi gösterdiği belirtildi.

Pacifica Institute gönüllüsü ise yapmış olduğu konuşmada, geçmişte nükleer silahları meşrulaştırma üzerinden oluşturulan korkunun günümüze “extremism” (Aşırıcılık) ile yer değiştirdiğini ve bu algının en güzel çözümünün beraber çalışarak ve diyalog ile olabileceğini söyledi. Ayrıca köklü bir çözüm için cehaletin ortadan kaldırılması ve toplumun her bir ferdinin bilinçli bir şekilde eğitilmesine de değinen konuşmacı, bu konuda sivil toplum kuruluşlarına çok büyük görevler düştüğünü belirtti.

Program, Universalist Society müzisyenlerinin performansı ile renklenirken, katılımcılar barış dansı ile neşeli dakikalar geçirdi.

Programın sonunda Pacifica Institute tarafından getirilen aşure tatlısı tanıtıldı. Hem lezzeti ile hem sembolize ettiği barış içerisinde her türlü korkudan uzak birlikte yaşama felsefesi ile çok beğenildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.