Rumi Forum’dan başkent Washington’da sahur programı

Rumi Forum’dan başkent Washington’da sahur programı

ABD’nin başkenti Washington’da 16 yıldan bu yana faaliyet gösteren Rumi Forum, ikinci kez bir sahur programı düzenledi.

Ramazan ayı boyunca 55’ten fazla iftar programı düzenleyen Rumi Forum, geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediği sahur programına bu yıl da devam etti. Yerel saat ile gece 02:30’da başlayan programa 100’den fazla kişi katıldı.

Rumi Forum Başkanı Emre Çelik, derneğin kuruluşundan bu yana düzenledikleri programlarda karşılıklı kültürler arası anlayışı teşvik etmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Kültürler arası etkileşimin Ramazan ayında daha önem kazandığını belirten Çelik, bu yüzden Ramazan boyunca mümkün olduğunca fazla program düzenlediklerini ifade etti. Çelik sahur programına ilk kez geçtiğimiz yıl başladıklarını hatırlattı.

ABD’nin eski Kopenhag Büyükelçisi Laurie Fulton, hayatında ilk kez bir sahur programına katıldığını dile getirdi. Yemeğini karşındaki ile paylaşmanın 3 büyük dinde de önemli yeri olduğunu belirten Fulton, “Bu sadece dinden gelmiyor. Kültürümüzde de var” dedi.

Washington’da faaliyet gösteren düşünce kuruluşu Eurasia Center’ın Başkan Yardımcısı Earl Rasmussen, yemek paylaşmanın sadece yiyecek ile ilgili olmadığını söyledi. Yemek paylaşmak ile karşımızdaki insanlarla iletişim kurduğumuzu kaydeden Rasmussen, ““Birlikte yemek yediğimizde yemeğimizi, düşüncelerimizi, duygularımızı ve fikirlerimizi paylaşıyoruz” dedi.

Türk kahvaltısından lezzetlerden oluşan 30 çeşitlik sahur menüsü Amerikalıların beğenisini kazandı.

Rumi Forum’un Washington’daki Ramazan faaliyetleri ülke basınının da dikkatini çekiyor. Derneğin düzenlediği iftar programları Washington Post ve Washington Times gazetelerinde haberlere konu oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.