Rumi Forum, Washington’daki Afrikalıları iftarda buluşturdu

Rumi Forum, Washington’daki Afrikalıları iftarda buluşturdu

ABD’nin başkenti Washington’da faaliyet gösteren Rumi Forum, Afrika toplumunu iftar yemeğine buluşturdu. Yemeğe 10 Afrika ülkesinden sivil toplum örgütü temsicisi, akademisyen ve iş adamları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rumi Forum Başkanı Emre Çelik, Afrika toplumu ile ilk kez birlikte düzenledikleri iftar yemeğini geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi. Ramazan’da bir araya gelmenin önemine değinen Çelik, Rumi Forum olarak yaklaşık 55 iftar yemeği tertiplediklerini dile getirdi. Bu iftarlardan bazılarının ülkenin saygın gazetesi Washington Post’ta da yer aldığını ve bundan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Çelik’in ardından söz alan Renkli Halkın İlerlemesi Ulusal Birliği (NAACP) Dijital Medya Direktörü Jamiah Adams, toplum içinde diyaloğun sağlanmasına yönelik kısa bir konuşma yaptı. Tüm insanların tek bir aile olduğunu ve bireylerin karşısındakine karşı nazik ve hoşgörüşülü olması gerektiğini dile getirdi.

Ramazan’ın kendisi için yılın en güzel günü olduğunu belirten Jamiah, Müslümanların bu dönemde inançlarını ve yemeklerini paylaşma imkanı bulduğunu kaydetti.

Programda Kimse Yok Mu Eski Genel Müdürü Metin Çetiner de kısa bir konuşma yaptı. Kimse Yok Mu’nun Türkiye’deki en büyük sivil yardım kuruluşu olduğunu kaydeden Çetiner, derneğin Afrika’daki faaliyetlerinden bahsetti.

Dernek olarak Afrika’ya büyük önem verdiklerini ifade eden Çetiner, Somali’de açlık sıkıntısı yaşandığı dönemde her gün 7 farklı kampta 100 binden fazla insana sıcak yemek verdiklerini söyledi. Ramazan’da da Afrika genelinde iftar paketleri dağıttıklarını kaydetti.

Afrika’da hastane, okul ve yetimhanelerinin olduğunu dile getiren Çetiner, bu zamana kadar 37 bin katarakt ameliyatı yaptıklarını ve 2 bin 500 den fazla su kuyusu açtıklarını sözlerine ekledi.

Amerikan Türk Dostluk Derneği’nin (ATFA) Virginia’daki merkezinde yapılan iftar yemeğine 10 ülkeden 70’ten fazla Afrikalı katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.