Rumi Forum iftarları Washington’un gündeminde

Rumi Forum iftarları Washington’un gündeminde

ABD’nin başkenti Washington’da 16 yıldır faaliyet gösteren Rumi Forum, Ramazan ayıdan düzenlediği iftar programlarıyla ülke basınının dikkatini çekiyor. Rumi Forum’un iftarları ülkenin iki saygın gazetesine haber oldu.

Dünyanın en saygın gazetelerinden Washington Post, kurum ile ilgili haberinde hükümet yetkilileri ve diplomatların katılımı ile düzenlenen iftarlara vurgu yaparken, Washington Times gazetesiyse kurumun çeşitli programlarla kültürlerarası diyalog ve dünyada barışı desteklemeyi amaçladığını belirtti.

Washington Post haberinde, sıcak havanın Ramazan’ı güçleştirdiği başkent Washington’da Rumi Forum Başkanı Emre Çelik’in hemen hemen her gün bir iftar programına katıldığını kaydetti.

Çelik’in oruç tutmakla ilgili, “İlk iki-üç gün biraz zor olabilir. Ancak geri kalan günler gayet zevkli” sözlerine yer veren gazete, Rumi Forum’un Ramazan’ın ilk gününden bu yana hükümet yetkilileri, diplomatlar ve diğer ziyaretçilerini iftar programlarında ağırladığını belirtti.

WASHINGTON TIMES MUHABİRİ RUMİ FORUM İFTARINDA

Rumi Forum, Ramazan boyunca gönüllü ailelerin evinde iftar programları düzenliyor. Bu iftarlardan birine katılan Washington Times Muhabiri Emily Leslie, izlenimlerini gazetesine yazdı.

Haberinde, Türk ailenin Amerikalı misafirlerine sunduğu yemeklere ve aralarında geçen konuşmalara değinen Leslie, Çelik’in, “11 Eylül saldırılarının ardından Müslümanlar kendilerini biraz izole edilmiş hissetti. Programlarımızla Washington toplumu temsilcilerini Türk-Amerikalıların evlerinde misafir ederek diyalog ve etkileşim yoluyla olası bilgi eksikliğinin üstesinden gelmeye yardımcı oluyor” sözlerine yer verdi.

Leslie, Çelik’in iftarların amacını, “kültürlerarası diyaloğu ve dünyada barışı teşvik etmek” şeklinde özetlediğini kaydetti.

Haberinde Rumi Forum Onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi’den de alıntı yapan Leslie, Hocaefendi’nin “ Bizler bir araya gelmek suretiyle sözde medeniyetler çatışmasının gerçekleşmesini görmek isteyen yolunu şaşırmış ve şüpheci kimselere karşı dalgakıranlar gibi karşı durabiliriz” sözlerine yer verdi.

Ramazan ayı boyunca 50’den fazla iftar programı düzenlemeyi planlayan Rumi Forum, geçtiğimiz yıl ilk kez 100’den fazla kişinin katılımıyLa bir sahur programı organize etmişti. Kurum yetkilileri sahur bu yıl da Washington’un tanınmış restoranlarından birinde sahur programı düzenleyeceklerini ifade ediyor.

Write a comment

1 Comment

  1. Altuğ Taş July 9, 11:48

    Başarıların devamını diliyorum Emrecim. Allah yolunu açık etsin.

Only registered users can comment.