Regina şehir merkezindeki Ramazan çadırı farklı kimlikleri biraraya getirdi

Regina şehir merkezindeki Ramazan çadırı farklı kimlikleri biraraya getirdi

Regina Kültürlerarası Diyolog Enstitüsü’nün (İDİ) 7 gün süren Ramazan iftar çadırı etkinliği tüm Regina halkını iftar sofrasında biraraya getirdi.

Bir hafta boyunca süren etkinlikte iki binden fazla farklı renk, kültür, din, dil ve statüdeki kişiyle iftar yapıldı. Regina yetkili makamlarının da beğenisini kazanan Ramazan çadır etkinliğine bakanlar, milletvekilleri, üst düzey güvenlik amirleri, belediye meclis üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda sivil toplum lideri, memnuniyetlerini gösterme adına katıldı.

REG 2Hiçbir farklılık gözetmeksizin insanları biraraya getiren ve paylaşma hislerini güçlendiren Ramazan çadırı etkinliği Regina’da organize edilen tek program olma özelliği de taşımaktadır.

Regina Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü mübarek Ramazan ayının tüm güzelliklerini insanlarla paylaşabilme adına bu yıl Ramazan iftar çadırını dördüncü kez Viktorya Park’ta kurdu.

Farklı renk, din, kültür ve statüdeki insanları biraraya getiren Ramazan iftar yemekleri önceki senelerde de olduğu gibi bu sene de Regina toplumunda büyük ilgi topladı. Regina insanına paylaşmayı, biraraya gelmeyi, farklılıklara saygı duymayı ve birbirimizden yeni şeyler öğrenmeyi en güzel şekilde sağlayan Ramazan iftar çadırı, bu tarzda yapılan ender bir etkinlik olduğunu tekrar göstermiş oldu.

Yedi gün boyunca açık olan Ramazan çadırında misafirlere her akşam Türk mutfağından farklı lezzetler ikram edildi. Ramazan çadırına sadece oruç tutan Müslümanlar değil, inanan inanmayan, oruç tutan tutmayan Regina toplumunun her kesiminden insanlar katıldı.

Özellikle yerli Kanadalıların ve evsizlerin ilgi gösterdiği çadırın ilk gününde, teşekkürlerini ifade etme adına misafirlere yerel dans gösterilerini  sundular.

Ramazan çadırının açık olduğu süre boyunca Regina’nın üst düzey yetkilileri de desteklerini belirtme adına çadırı ziyaret etti.

İlk katılanlardan Regina Emniyet Müdürü Vekili Dean Rae hem yemeklerden tatma fırsatı buldu, hem de İDİ Regina Vakfı’nın aktivitelerinin Regina gibi çok kültürlü toplumlarda, toplumsal barışa ve çeşitliliğe yaptığı katkıların ne kadar önemli olduğunu söylediği kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra Regina Belediye Meclis Üyesi Shawn Fraser etkinlikten duyduğu memnuniyeti gösterme adına çadıra geldi. Fraser yaptığı kısa konuşmasında İDİ Regina Vakfının düzenlediği programlardan dolayı vakfın yöneticilerini ve gönüllülerine tebriklerini iletti.

REG 11Muhalefet Parti Lideri Trent Wotherspoon ve eyalet milletvekilleri Carla Beck ve Nicole Sarauer Ramazan çadırına birlikte katıldılar.

Wotherspoon konuşmasında İDİ Vakfı’nın birçok etkinliğine ve önceki yıllarda yapılan Ramazan iftar çadırı programlarına katılan biri olarak programdan duyduğu memnuniyetten ve Regina’ya kattığı değerin büyüklüğünden bahsetti.

Muhalefet parti milletvekilleri Beck ve Sarauer de yaptıkları kısa konuşmalarında Ramazan çadırına katılmalarının kendilerini onurlandırdığını söyledi.

İDİ Regina Ramazan çadırı etkinliğinin son gününde Saskatchewan Eyalet Kültür Bakanı Mark Docherty ve milletvekili Laura Ross katıldı.

Kültür Bakanı Docherty konuşmasında Regina’nın çok kültürlü olması ve İDİ Vakfı’nın organize ettiği programlardan dolayı şükranlarını sundu. Ross da Ramazan çadırına katılmaktan onur duyduğunu ve vakfın etkinliklerinden çok memnun olduklarını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.