Regina Polis Servisi ve İDİ Regina ortak iftarı

Regina Polis Servisi ve İDİ Regina ortak iftarı

Regina Polis Servisi ve Regina Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü (İDİ) mübarek Ramazan ayında kültürel harmoniye vurgu yapmak için ortak iftar yemeği verdiler.

Teması “Oruç ve Sosyal Hizmetler” olan iftar yemeğine Regina Emniyet Müdür Vekilinin yanısıra Saskatchewan Kültür Bakanı, muhalefet parti lideri, milletvekilleri, üst düzey emniyet amirleri ve sivil toplum liderleri de katıldı.

Programın ana konuşmacısı Regina Üniversitesi Campion Koleji Katolik Çalışmalar Başkanı Asistan Prof Sami Helewa idi.

İDİ Regina ve Regina Polis Servisi bu yıl da vakfın merkez binasında birlikte düzenledikleri Ramazan iftar yemeği sivil toplumu ve güvenlik güçlerini aynı Ramazan masası etrafında topladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hasan Topal, İDİ vakfının vizyonu ve misyonu hakkında misafirlere bilgi verdi. İDİ Regina Vakfı ve Regina Polis Servisi tanıtım videolarının izlenmesinin ardından Saskatchewan Kültür Bakanı Mark Docherty ve muhalefet parti lideri Trent Wotherspoon program ve İDİ vakfı hakkındaki izlenimlerini paylaşmaları adına sırayla kürsüye davet edildiler.

Program misafirlere izlettirilen Ramazan tanıtım videosu, okunan ezan ve yemeklerin yenmesiyle devam etti.

Yemeğin ardından Regina Emniyet Müdür Vekili Dean Rae izlenimlerini paylaşması için kürsüye davet edildi. Rae, Regina’nın çok kültürlü yapısından bahsetti ve farklı ırkları, renkleri, kültürleri aynı masa etrafında toplayıp kültürel bir mozaik oluşturan Ramazan iftarlarından övgüyle bahsetti.

Son olarak gecenin ana konuşmacısı Asistan Prof Sami Helewa konuşmasını yapmak için kürsüye davet edildi. Helewa konuşmasında oruç tutmanın insanı manevi hayatını disipline ettiğini ve ihtiyaç sahiplerini görmemizi ve daha iyi anlamamızı sağladığını söyledi.

Yoğun bir katılımın olduğu program iyi temenni dilekleri ile sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.