RCMP VE İDİ Regina ortak iftar yemeği verdi

RCMP VE İDİ Regina ortak iftar yemeği verdi

Kanada Kraliyet Polis Servisi (RCMP) ve Regina Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü (İDİ) mübarek Ramazan ayında oruç ve sosyal adalete vurgu yapmak için ortak İftar yemeği düzenlediler.

Gecenin teması “Oruç ve Sosyal Adalet” olan iftar yemeğine  muhalefet parti lideri, milletvekilleri, üst düzey RCMP amirleri ve sivil toplum yetkilileri katıldılar. Programın ana konuşmacısı Regina Üniversitesi Politika ve Uluslararası İlişkiler bölümünden Profesör John Whyte idi.

İDİ Regina ve RCMP birlikte ilk kez düzenledikleri Ramazan iftar yemeği sivil toplumu üyelerini ve güvenlik güçlerini aynı masası etrafında topladı ve birbirlerini daha iyi tanıma ve paylaşımlarda bulunma fırsatı verdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Hasan Topal, İDİ Vakfı’nın vizyonu ve misyonu hakkında misafirlere bilgi verdi. RCMP adına hoşgeldiniz konuşmasını yapmak için kürsüye Onbaşı David Douangchanh davet edildi.

İDİ Regina vakfının tanıtım videosunun izlenmesinin ardından muhalefet parti lideri Trent Wotherspoon ve Milletvekili Warren Stainley iftar programı ve İDİ vakfı hakkındaki izlenimlerini paylaşmaları adına kürsüye geldiler.

Program misafirlere izlettirilen Ramazan tanıtım videosu, ardından okunan ezan ve yemeklerin yenmesiyle devam etti.

Yemeğin ardından kürsüye ana konuşmacı Profesör John Whyte davet edildi. Profesör Whyte konuşmasına İstanbul Atatürk Havaalanı’nda meydana gelen patlamadan dolayı üzüntülerini belirterek başladı.

Ramazanın ve oruç tutmanın insanlarda ihtiyaç sahibi olan insanlara karşı farkındalık ve yardım etme duygusunu kuvvetlendirdiğine dikkat çeken Profesör Whyte aynı zamanda ayrılıkları, farklılıkları, ve  bölünmüşlüğü de ortadan kaldırdığına vurgu yaptı.

Yoğun bir katılımın olduğu program iyi temenni dilekleriyle ve misafirlerin RCMP yetkilileriyle toplu çektirdikleri fotoğraflar ile sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.